avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Acum un an mama a decedat si am ramas trei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Acum un an mama a decedat si am ramas trei mostenitori. ...

Buna ziua! Acum un an mama a decedat si am ramas trei mostenitori. Nu facem succesiunea apartamentului in viitorul apropiat. Pot eu ca fiica mostenitoare sa inchieiez apartamentul cu contract de inchiriere? Curentul este pe numele meu. Gazele si intretinerea sunt numele raposatei mamei mele pe care le platesc lunar.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteți deloc sa închiriați niciunul pana nu se va face succesiunea xa sa se vadă noii proprietari. Pana acum nu sunteți proprietari.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foarte rău că nu faceți. După ce o sa se împlinească 2 ani de la deces, o sa aveți de achitat în plus și un impozit de 1% din valoarea masei succesorale.
Nu puteți inchiria acum, fiindcă legal, nu aveți calitatea de proprietar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am incercat sa ii chem la notar. Tatal meu si sotul supravietuitor desi nu locuieste de 20 de ani acolo cat traieste el nu vrea si sora in alta tara nu vrea sa plateasca nimic nici la notar ca sunt taxe .. Casa nelocuita se deterioreaza.. Am inteles raspunsul dvs.

raluk0207 a scris:

Foarte rău că nu faceți. După ce o sa se împlinească 2 ani de la deces, o sa aveți de achitat în plus și un impozit de 1% din valoarea masei succesorale.
Nu puteți inchiria acum, fiindcă legal, nu aveți calitatea de proprietar.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti decât varianta de a merge la avocat pentru a deschide procesul.
Procesul se va întinde în timp.
Veți discuta cu avocatul mai multe chestiuni cu aceeași ocazie.

București 2023
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
1125 noul C. civ.]. Sezina conferă moştenitorului în cauză posibilitatea juridică de a intra în stăpânirea bunurilor succesorale şi de a exercita drepturile şi acţiunile dobândite de la defunct, fără a fi necesară atestarea prealabilă a calităţii de moştenitor pe cale notarială sau judecătorească.


[ link extern ]

Eu cred ca puteți inchiria, inchirierea fiind act de administrare. Nu cred ca legea ar permite ca o casa sa se darame pana ca mostenitorii sa dezbata succesiunea...ani de zile prin instante.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Mai 2023
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament. boby99y boby99y Buna ziua. In situatia in care inca nu s-a deschis sucesiunea in cazul a 2 mostenitori, cum pot inchiria un apartament din cele 2 existente in masa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori sa închiriez apartamentul părinților mei ... Naicu Naicu Bună ziua. As dori sa închiriez apartamentul părinților mei decedați.Dar nu qm făcut succesiunea, fiind singurul copil. Astfel , cum pot face declarația ... (vezi toată discuția)
Referitor inchiriere cota parte majoritara din apartament mevyo10 mevyo10 Referitor Inchiriere cota parte majoritara din apartament. Buna ziua pot inchiria apartamentul cu cota parte majoritara din apartament fara acordul celuilalt ... (vezi toată discuția)