avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate AlinaCorina

Activitate AlinaCorina

Mulțumesc pentru răspuns.
În organigramă exista funcția de Șef Serviciu Administrativ, care este funcție de conducere. Eu am fost numită Coordonator Serviciu Administrativ cu atribuții de Șef Serviciu Administrativ.
Să înțeleg că am fost numită Coordonator tocmai pentru a nu fi plătită în plus? Mi s-au dat atribuțiile dar nu și drepturile salariale ale unui Șef Serviciu Administrativ?
Prin urmare, pot face ceva?
Coordonator Serviciu Adminitrativ nu există în organigrama spitalului.

Mulțumesc.

Să înțeleg că, chiar dacă decizia mă numește Coordonator Serviciu Administrativ, tot ar trebui să beneficiez de drepturile salariale aferente funcției de conducere de Șef Serviciu Administrativ?

Decizia este formulată în felul următor:
În baza prevederilor:
- art .40, lit. b și c din Legea 53/2003 Codul Muncii, republicată și actualizată
- dat fiind faptul că postul de Șef Serviciu Administrativ s-a vacantat urmare a aplicării prevederilor art. 38, alin (10) din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru îndeplinirea unor atribuții specifice, până la ocuparea postului prin concurs,
- avizul Comitetului Director privind stabilirea atribuțiilor doamnei X
Managerul Spitalului decide:
Doamna X, angajată a Spitalului X în calitate de referent de specialitate, se numește Coordonator Serviciu Administrativ pentru o perioadă de 3 luni, începând cu data de ....

Sunt confuză...
Și încă ceva, dacă am semnat respectiva decizie, mai pot acționa în instanță?
Mulțumesc.
Bună ziua,

Lucrez la un spital public ca referent de specialitate. Recent am primit o decizie de numire ca „coordonator Serviciu Administrativ” pentru 3 luni, până la ocuparea postului prin concurs.

În decizie scrie că preiau atribuțiile șefului serviciului administrativ: coordonare personal, SSM/PSI, bloc alimentar, achiziții, etc. Totuși, titulatura folosită este «coordonator», nu «șef serviciu».

Întrebarea mea este: am dreptul la o diferență salarială sau la o indemnizație de conducere pentru această perioadă, având în vedere că exercit atribuții de șef serviciu, chiar dacă decizia mă numește doar coordonator?

Vă rog să îmi spuneți dacă pot cere aceste drepturi pe baza Codului muncii și a Legii 153/2017 (art. 38 alin. 10) și ce pași pot face pentru a le obține.”
Mulțumesc.
Bună ziua,

Care sunt pașii pentru înscrierea în cartea funciară a dreptului de servitute pentru reţelele de utilităţi?
Mulțumesc.
Firma la care lucrez achitioneaza materie prima din diverse tari (Germania, Ungaria, India, China etc), materie prima care in general vine in cutii de carton sau pe paleti din lemn.
Paletii de lemn sunt fie refolositi in sensul ca se folosesc pentru a trimite marfa catre clientii firmei, fie se dau catre angajatii firmei pentru valorificare energetica.
Vanzarea de deseu lemn este o practica in acord cu legislatia in vigoare privind Fondul pentru Mediu? Daca da, ce documente ar trebui intocmite?
Daca paletii de lemn se refolosesc pentru ambalarea marfii, mai trebuie declarat deseu lemn la Fondul de Mediu?

Multumesc.
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca un imobil adjudecat poate fi inscris in Cartea Funciara fara plata impozitului? Este obligatia adjudecatarului de a achita impozitul pentru dobandirea dreptului de proprietate asupra imobilului adjudecat? Multumesc.
Răspuns la discuția Indemnizatie prizonierat in URSS
Va multumesc.
Buna ziua,

Mama mea a primit azi urmatoarea decizie:

"Admite cererea doamnei .... si stabileste calitatea de titular al drepturilor prevazute de art. 5 alin. 5 alin. 7 din D-L nr. 118/1990, Republicat in 10.12.2020, pentru perioada 23.08.1944 - 27.11.1946 si beneficiaza de o indemnizatie lunara de 700 lei pentru fiecare an de prizonierat in URSS, in cuantum de 50% din indemnizatia parintelui, precum si de celelalte drepturi prevazute de ligislatia in vigoare;
Plata se va face de catre Casa Judeteaba de Pensii Timis, incepand cu data de 01.01.2021."

Mamei mele nu ii este foarte clar ce suma de bani va primi lunar. De asemenea pentru ce perioada de timp va primi aceasta suma?

Multumesc frumos.