avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate potyzzor00

Activitate potyzzor00

Buna ziua. acum 2 ani am vrut sa particip la concursul de admitere la Academia de Politie A.I.Cuza iar dupa testarea psihologica ,la care am declarat admis, cu 2 zile inainte de probele sportive am fost instiintat ca nu mai pot sa sustin concursul de admitere pentru licenţă forma cu frecvenţă pe motiv ca “Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 prevede în art. 142 alin.(6) că “o persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat”, eu avand 1 an la buget restul la taxa si academia avand locuri doar la buget. Peste 2 ani, mai precis in vara aceasta este afisat pe situ-ul academiei ca "În şedinţa Senatul Universitar din data de 18.07.2014(inscrierile pt sustinerea concursului de admire se fac pana la sfarsitul lunii mai) s-a prezentat pentru dezbatere şi aprobare cererea Serviciului Asigurarea Calităţii Învăţământului şi Metodologii de aprobare a modificării Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere la studii universitare de licenţă, în facultăţile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – 2014, după cum urmează: Art. 104 alin. 2 din Regulament va avea următoarea formulare – „În vederea înmatriculării, candidaţii declaraţi admişi, pe locurile finanţate de la buget, au obligaţia să depună diploma de bacalaureat sau, pentru absolvenţii promoţiei 2014, adeverinţa care atestă promovarea examenului naţional de bacalaureat, în original, până la începerea anului universitar. De asemenea, candidaţii care au urmat anterior un alt program de studii universitare de licenţă finanţat de la bugetul de stat, vor prezenta până la începerea anului universitar dovada că au efectuat/efectuează plata contravalorii serviciilor de şcolarizare, în conformitate cu art. I, pct. 42 din O.U.G. 49/2014.” ---> problema mea este ca in urma cu doi ani aveam 25 si acum am implinit 27 si nu mai am voie sa mai dau din cauza varstei. Intrebarea este daca pot actiona in justitie academia pt. a obtine o derogare de varsta avand in vedere situatia mea si sa am castig de cauza?
"In vederea recrutării, candidaţii la concursul de admitere în Academie trebuie să îndeplinească următoarele criterii specifice:
a) să aibă vârsta de până la 27 de ani, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, sau de până la 35 de ani, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, împliniţi în anul participării la concursurile de admitere pentru formarea profesională iniţială ca poliţist sau militar;"