avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Ingradirea unui drept
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Ingradirea unui drept

Buna ziua. acum 2 ani am vrut sa particip la concursul de admitere la Academia de Politie A.I.Cuza iar dupa testarea psihologica ,la care am declarat admis, cu 2 zile inainte de probele sportive am fost instiintat ca nu mai pot sa sustin concursul de admitere pentru licenţă forma cu frecvenţă pe motiv ca “Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 prevede în art. 142 alin.(6) că “o persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat”, eu avand 1 an la buget restul la taxa si academia avand locuri doar la buget. Peste 2 ani, mai precis in vara aceasta este afisat pe situ-ul academiei ca "În şedinţa Senatul Universitar din data de 18.07.2014(inscrierile pt sustinerea concursului de admire se fac pana la sfarsitul lunii mai) s-a prezentat pentru dezbatere şi aprobare cererea Serviciului Asigurarea Calităţii Învăţământului şi Metodologii de aprobare a modificării Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere la studii universitare de licenţă, în facultăţile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – 2014, după cum urmează: Art. 104 alin. 2 din Regulament va avea următoarea formulare – „În vederea înmatriculării, candidaţii declaraţi admişi, pe locurile finanţate de la buget, au obligaţia să depună diploma de bacalaureat sau, pentru absolvenţii promoţiei 2014, adeverinţa care atestă promovarea examenului naţional de bacalaureat, în original, până la începerea anului universitar. De asemenea, candidaţii care au urmat anterior un alt program de studii universitare de licenţă finanţat de la bugetul de stat, vor prezenta până la începerea anului universitar dovada că au efectuat/efectuează plata contravalorii serviciilor de şcolarizare, în conformitate cu art. I, pct. 42 din O.U.G. 49/2014.” ---> problema mea este ca in urma cu doi ani aveam 25 si acum am implinit 27 si nu mai am voie sa mai dau din cauza varstei. Intrebarea este daca pot actiona in justitie academia pt. a obtine o derogare de varsta avand in vedere situatia mea si sa am castig de cauza?
"In vederea recrutării, candidaţii la concursul de admitere în Academie trebuie să îndeplinească următoarele criterii specifice:
a) să aibă vârsta de până la 27 de ani, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, sau de până la 35 de ani, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, împliniţi în anul participării la concursurile de admitere pentru formarea profesională iniţială ca poliţist sau militar;"
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:21, 20 August 2014
Dispensa de varsta nu se obtine prin hotarare judecatoreasca.
Este obligatorie sa se respecte toate conditiile inscrise in legislatie.
Admiterea în facultăţile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” se face numai prin concurs. Acesta este organizat şi se desfăşoară în conformitate cu prevederile următoarelor acte normative în vigoare şi cu regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere 2014 în facultăţile Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", aprobat de Senatul Academiei
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului la educatie Ganryu Ganryu Buna ziua.De curand,de prin Iunie am ales sa dau admiterea la Academia de Politie \\"Alexandru Ioan Cuza\\",in urma terminarii unei facultati bugetate de la ... (vezi toată discuția)
Studii Petre015 Petre015 Va rog sa-mi spuneti in ce conditii pot sa ma inscriu si sa urmez cursurile Academiei de Politie si Pompieri,in situatia in care sunt deja in anul I la ... (vezi toată discuția)
Admitere a doua facultate bugetata Maestro4 Maestro4 Buna ziua!As dori sa dau admitere la Academia de Politie ,,A.I. Cuza,, ,dar in prezent sunt student la Facultatea de Medicina in anul 3, la buget! Pot sa ... (vezi toată discuția)