avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate Coakza

Activitate Coakza

Răspuns la discuția Kilometraj masina fals
In istoricul de la reprezentanta masina avea 230000 de km in 2013 ori eu am cumparat-o cu 94000 in 2016. Se poate demonstra foarte usor inselaciunea, voi face o plangere. Multumesc!
Buna,

Anul trecut am cumparat o masina care avea pe bord 94000 kilometri. Astazi am fost cu ea la service autorizat pentru o problema mica (credeam eu) si am aflat ca masina are de fapt 315000 km si nu 115000 asa cum apare pe bord. Nu exista oare o lege prin care il pot da in judecata pe domnul dragut care a profitat de naivitatea mea?
Multumesc,
Raluca
Discuție Preaviz
Buna ziua. In cazul demisiei preavizul este de 20 de zile lucratoare, pentru ca se pun ca zile lucratoare doar cele de luni pana vineri preavizul se lungeste pe 30 de zile desi lucram si in weekend. Intrebarea mea este daca as putea sa lucrez part-time si daca sunt obligata sa lucrez si in weekend? Programul nostru este de 6 ore de luni pana vineri si 10 ore o zi din weekend. Sunt obligati sa ne acorde dreptul de a lucra part time sau este lasat la alegerea angajatorului si daca ei vor sa ne cheme la program normal noi suntem obligati sa venim?
Răspuns la discuția Demisie
Stiu ca a mai incercat cineva sa-si ia concediu fara plata in ultima zi de preaviz si nu au acceptat, deci singura solutie este sa nu mai vin pur si simplu. Ok, multumesc frumos pentru ajutor. O seara placuta.
Răspuns la discuția Demisie
Au dreptul sa nu accepte CPF?
Răspuns la discuția Demisie
Deci angajatorul poate fi de acord cu plecarea mea pe data de 5 si totul ar fi legal?
Ce inseamna CFP?
Răspuns la discuția Demisie
Pe 23 decembrie
Discuție Demisie
Buna ziua.

In contractul pe care l-am semnat la angajare scrie ca trebuie sa stau 20 de zile lucratoare in preaviz, lucrez 6 ore pe zi de luni pana vineri si 10 ore intr-o zi de weekend, in total 40 de ore pe saptamana. Cand mi-am dat demisia mi s-a spus ca trebuie sa stau pana pe 20 ianuarie in preaviz pentru ca zilele lucratoare sunt de luni pana vineri, in conditiile in care lucrez si in weekend nu ar trebui sa se puna ca zile lucratoare? Si daca nu sunt zile lucratoare nu sunt indreptatita sa nu vin in zilele de weekend? Daca nu vin in zilele de weekend nu voi mai face cele 40 de ore pe saptamana. Din cate stiam eu in preaviz se lucreaza mai putin decat in mod normal pentru a avea timp sa-ti cauti alt loc de munca, nu se mai face asa? Pe 5 ianuarie incep munca in alta parte iar eu ar trebui sa stau aici pana pe 20 ianuarie, care sunt solutiile mele? Ce pot face din punct de vedere legal sa pot pleca pe 5 ianuarie si sa nu supar pe nimeni?

Multumesc, O zi frumoasa!
Buna ziua

Am un prieten care este inchis la sectie pentru cercetare penala (trafic de droguri de risc) A fost inchis pentru 30 de zile initial, au trecut 2 luni si jumatate de atunci, ultimul termen este pe 3 decembrie. Din cate am inteles procurorul de caz nu a inchis rechizitoriul desi nu mai exista probe noi in cazul lui. Intrebarea mea este: ce se intampla dupa ce se inchide rechizitoriul, ii dau drumul acasa sau il muta in inchisoare? Am mai inteles ca pe 20 se intra in vacanta (ce o mai insemna si asta), cat dureaza sa se inchida un rechizitoriu daca nu mai sunt probe? mai este timp sa se inchida rechizitoriul si sa vina acasa pana de sarbatori sau asteptam degeaba?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Divort
Inteleg ca nu avem nici un drept la apartament si nici la garsoniera, tot ce primesc este 1/4 din venitul lui?