avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cercetare penala pentru trafic de droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cercetare penala pentru trafic de droguri

Buna ziua

Am un prieten care este inchis la sectie pentru cercetare penala (trafic de droguri de risc) A fost inchis pentru 30 de zile initial, au trecut 2 luni si jumatate de atunci, ultimul termen este pe 3 decembrie. Din cate am inteles procurorul de caz nu a inchis rechizitoriul desi nu mai exista probe noi in cazul lui. Intrebarea mea este: ce se intampla dupa ce se inchide rechizitoriul, ii dau drumul acasa sau il muta in inchisoare? Am mai inteles ca pe 20 se intra in vacanta (ce o mai insemna si asta), cat dureaza sa se inchida un rechizitoriu daca nu mai sunt probe? mai este timp sa se inchida rechizitoriul si sa vina acasa pana de sarbatori sau asteptam degeaba?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:07, 16 Noiembrie 2014
Dupa intocmirea rechizitoriului, i se va prezenta prietenului dvs. Asta inseamna ca a fost terminata urmarirea penala, si urmeaza faza de judecata. De la parchet, dosarul se trimite in instanta. La sesizarea instantei, dosarul ajunge pe camera preliminara, unde sta aproximativ doua luni. Toate termenele avute au fost pe starea de arest, si la fel va fi pina la intrarea dezbaterilor in fond. Nu are importanta ca se intra in vacanta, ptr ca vor avea grije sa prelungeasca mandatul, astfel incat sa fie acoperiti pe aceasta perioada. Cu parere de rau, din ce spuneti dvs, nu are seanse sa vina prea curind acasa. Pedeapsa pentru aceasta infractiune este destul de mare, si acolo va ramine pina la executare.
Este greu de spus daca va veni acasa sau va merge la inchisoare.
Vorbiti cu avocatul lui ca sa va lamuriti.
De regula se ajunge la penitenciar si nu acasa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod penal cateanion9 cateanion9 Copilul meu este acuzat de : -adera la grup infractional organizat -trafic de droguri de mare risc A fost retinut pentru 29 de zile de arest preventiv in ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice nicoletacar nicoletacar buna seara . sotulimeu executa o pedeapsa de 10 luni pentru conducere sub influenta g\bauturilor alcoolice fara permis si refuz de probe biologice. sapta. ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri bojilac bojilac Buna ziua! Intrebarea mea e urmatoarea, care este adevarata lege 143/2000? Am fost prins cu 700 grame de cannabis, sunt in fapta cu un asociat cu care aveam o ... (vezi toată discuția)