avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate EUV

Activitate EUV

Bună ziua,
Va rog sa îmi spuneți unde pot face o reclamație împotriva unui medic care nu a dorit sa opereze o persoana cu un chist (spart si infectat) la cap, precizând ca nu este caz de urgență și spunandu-i sa vina săptămâna viitoare pe miercuri sau joi pentru operație.
Mulțumesc, aștept răspunsul dvs.
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: de o saptamana m-am angajat, contractul de munca este pe perioada determinata de 6 luni. In contract este prevazut un termen de 15 zile in care pot fi concediata. Eu sunt insacinata, in 12 saptamani, dar nu am anuntat angajatorul de situatia aceasta.
Intrebarea mea este cu sa procedez in situatia aceasta? Cum si cand este mai bine sa anunt angajatorul de starea mea? Ce drepturi si obligatii am eu ca angajata? Ce drepturi si obligatii are angajatorul?
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca cele 12 luni din ultimii 2 ani anterior nasterii copilului se poate cumula.
Astept raspunsul dvs.

Multumesc!
Răspuns la discuția Patron-angajati
Nu, nu este nicio persoana. Sunt doar 4 angajați.
Discuție Patron-angajati
Bună ziua. Am o întrebare tresare la care a rog dacă se poate sa îmi răspundeți. E se întâmplă cu angajații firmei la care patronul este în arest preventiv pentru 30 zile?
Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un sfat. In luna Octombrie 2014 am demarat procedurile de debransare de sistemul centralizat de incalzire. Lucrarea a fost executata cu o firma specializata in montarea centralelor de apartament. Mentionez ca la data demararii lucrarilor (15.10.2015), coloanele de apa nu erau incarcate cu agent termic.Am obtinut acordul celorlalti proprietari pentru debransare, acordul de bransare la coloana de gaze pentru centrala, am semnat contractul de furnizare a gazului iar in acel moment firma angajata pentru montarea centralei a demarat lucrarile de debrensare a apartamentului (au taiat tevile, au demontat caloriferele si au blindat teurile de la coloanele RADET) si montare a centralei de apartament.
Aceasta firma a innaintat catre RADET "Referatul privind proiectul de debransare" datat cu 10.11.2014.
Acum apare problema....
Cei de la RADET nu vor sa primeasca acest referat si nu vor sa trimita un reprezentant sa incheie un proces verbal de constatare a debransarii deoarece spun ei "sezonul de furnizare a agentului termic este in curs si nu se fac debransari", dar eu sunt fizic debransat.
In conformitate cu legea "intr-un condominiu (nr: apartament/locuinta)nu pot exista concomitent 2 surse de incalzire" si eu ce fac...sunt fizic debransat de la RADET dar nu pot sa pornesc centrala proprie deoarece intru in conflict cu legea
Societatea de monitorizare a repartitoarelor de apartament nu ma scoate de la plata agentului termic pentru ca nu are acel proces verbal de constatare, asociatia de locatari nu ma scuteste de la plata agentului termic pentru ca nu are acel proces verbal de constatare, iar eu sunt nevoit sa platesc ceva ce nu consum.

Va rog sa imi dati un sfat pentru a rezolva aceasta situatie.
Eu nu contest ca tot ce mi-ati spus nu ar fi adevarat sau ca nu ar exista temei legal, doar ca nu mi se pare corect. In sfarsit, nu tot ce mie mi se pare corect e si obligatoriu sa fie.
Multumesc!

Multumesc pentru raspuns.
Ce nu mi se pare corect este faptul ca trebuie sa platesc acea cota - parte indiviza, atata timp cat nu locuieste nimeni acolo de ce trebuie sa platesc ceva de care eu nu beneficiez?
Buna ziua. In data de 18.08.2014 am achizitionat un apartament. Din aceasta data nu locuieste nimeni in el. Lucrarile de renovare nu le-am inceput inca dar administratorul imi cere sa trec o persoana la intretinere, desi eu platesc intretinera in alta parte. Imi puteti spune daca este legal sa fac o cerere prin care sa declar pe proprie raspundere ca nu locuieste nimeni in apartament si sa treaca zero persoane la intretinere? Si cam cum sa sune aceasta cerere (un model).
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra!
Va multumesc!