avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme debransare RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme debransare RADET

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un sfat. In luna Octombrie 2014 am demarat procedurile de debransare de sistemul centralizat de incalzire. Lucrarea a fost executata cu o firma specializata in montarea centralelor de apartament. Mentionez ca la data demararii lucrarilor (15.10.2015), coloanele de apa nu erau incarcate cu agent termic.Am obtinut acordul celorlalti proprietari pentru debransare, acordul de bransare la coloana de gaze pentru centrala, am semnat contractul de furnizare a gazului iar in acel moment firma angajata pentru montarea centralei a demarat lucrarile de debrensare a apartamentului (au taiat tevile, au demontat caloriferele si au blindat teurile de la coloanele RADET) si montare a centralei de apartament.
Aceasta firma a innaintat catre RADET "Referatul privind proiectul de debransare" datat cu 10.11.2014.
Acum apare problema....
Cei de la RADET nu vor sa primeasca acest referat si nu vor sa trimita un reprezentant sa incheie un proces verbal de constatare a debransarii deoarece spun ei "sezonul de furnizare a agentului termic este in curs si nu se fac debransari", dar eu sunt fizic debransat.
In conformitate cu legea "intr-un condominiu (nr: apartament/locuinta)nu pot exista concomitent 2 surse de incalzire" si eu ce fac...sunt fizic debransat de la RADET dar nu pot sa pornesc centrala proprie deoarece intru in conflict cu legea
Societatea de monitorizare a repartitoarelor de apartament nu ma scoate de la plata agentului termic pentru ca nu are acel proces verbal de constatare, asociatia de locatari nu ma scuteste de la plata agentului termic pentru ca nu are acel proces verbal de constatare, iar eu sunt nevoit sa platesc ceva ce nu consum.

Va rog sa imi dati un sfat pentru a rezolva aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:22, 27 Ianuarie 2015
RADET are normele dupa care se ghideaza: nu se fac debransari iarna.
Pe de alta parte afirmatia ca nu trebuie sa fie doua sisteme de incalzire se refera la condominiu, nu la un singur apartament ...

Asadar, dupa ce trece iarna asta, finalizati actiunea de debransare.
In legea 325/2006, Sectiunea 5, art.30 se specifica urmatoarele:
(2)
..........
Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(3) Debranşarea unui utilizator de energie termică, altul decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(4) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debranşare se suportă de către solicitant.

Asadar una din conditii nu ati indeplinit-o.
Neavand PV de la RADET cu privire la deconectare, nici firma de calcul nu va poate scoate de la plata caldurii.

Spuneti ca la data efectuarii lucrarii coloanele erau golite de agent termic, dar RADET incepe probele de instalatie inainte de aceasta data si, oricum, ati facut o deconectare fara acordul RADET.
Despre conditiile de deconectare trebuia sa fiti instiintat chiar de firma care v-a efectuat lucrarea si care trebuia sa va ceara sa indepliniti toate aceste conditii cumulativ inainte de a se apuca de treaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Care este procedura legala pentru debransare de la radet ? citaro citaro Buna ziua, as vrea sa stiu daca am procedat corect cand am apelat la o firma autorizata pentru sevicii complete (debransare RADET, cumparare si montare ... (vezi toată discuția)
Montarea centralei de apartament GeorgetaAnca GeorgetaAnca As vrea sa stiu care este procedura LEGALA, pasii de urmat de catre cineva care doreste sa se debranseze de la RADET si sa-si monteze centrala de ... (vezi toată discuția)