avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate samdave

Activitate samdave

Răspuns la discuția Renuntare alocatie copii
craciun15 a scris:

buna ziua
Cumnata mea s.a stabilit in elvetia impreuna cu cei 2 copii.Nu are cetatenie decat permis de sejour tip B. Primeste alocatie pentru cei 2 copii. Este legal sa primeasca alocatie si din Romania?

Da este legal sa primeasca si in romania daca a facut actele necesare (formularele 401 si 411) si nu a refuzat alocatia din tara,astfel v-a primi in tara alocatia de 42 de lei pentru un copil iar in tara europeana in care lucreaza poate primii diferenta pana la suma ce i se cuvine in tara respectiva conform normelor europene.
Buna ziua va deranjez cu o intrebare si eu , sotia lucreaza in austria si am facut formularele 401si 411 dar am inteles de la unele persoane ca ar mai fi ceva formulare pentru ajutor de familie pentru cei la care nu lucreaza decat o persoana din familie si nu mai au alte venituri nici in tara nici in strainatate, daca ati putea sa imi spuneti ceva despre asta va multumesc anticipat.