avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Activitate utilizator81

Activitate utilizator81


Va multumesc pentru raspunsuri.
gerberga a scris:

Parerea mea ca ar trebui sa formulati actiune in instanta de obligare a asociatiei sa faca hidroizolatia blocului si in caz ca nu rezolva sa fiti dvs autorizat sa o reparati si sa va recuperati banii de la asociatie.


Buna ziua,
sunt in măsura legala de-a cere ca lucrarea sa fie executata de-o firma specializata în izolații și nu de către unii proprietari (cum sa stabilit in urma adunări legate de acest subiect)?

mulțumesc.
Buna ziua tuturor,
In cele din urma am avut un răspuns din partea asociației de locatari care a organizat o ședința pe 1 mai. Din păcate președintele nu este deloc de acord cu devizul ce i l-am dat. El fiind de părere ca izolația actuala se prezintă bine și ca poate "petici" el cu câțiva "meseriași". Țin sa amintesc ca în urma cu 10 ani am făcut izolația pe buzunarul meu și nu au fost ceruți bani niciunui vecin (de aceea se prezintă bine, cel puțin la exterior). Chiar dacă izolația se prezintă "bine" în apartament scurgerile de apa sunt flagrante (picura apa atunci când ploua tare).
Fiindcă nu sunt de acord ca asociația de locatari sa execute "pelticeala" care ar fii demersurile pentru a duce la bun sfârșit aceasta problema va rog?
Într-un răspuns mai sus era vorba ca firma va dispărea și ca nu voi mai avea asigurare. Bănuiesc ca asigurarea "obligatorie" poate acoperi daunele și munca rău făcuta în acest caz, dar pana și eu știu ca lucrarea trebuie făcuta de un "specialist" și nu de meseriași landa.

In concluzie eu vreau sa-i aduc în justiție (asociația) însa inate de toate trebuie sa fiu sigur ca am făcut toate demersurile legale.

Va mulțumesc pentru răspunsuri.
Buna ziua tuturor,
inainte de a pune intrebare o mica explicatie a problemei.
*locuind la ultimul etaj si avand probleme recurente cu izolatia m-am hotarat sa refac izolatia pe bloc (cam jumatate de bloc...din mai multe cauze...).
fiindca vrea sa recuperez macar jumatate din banii chaltuiti am depus la asociatia de locatari o cere (multumesc acestui site) prin care cer sa se ia masuri pentru a repara izolatia conform legii...

problema este ca au trecut cele 30 de zile de la luarea la cunostina de catre presedintele asociatiei si nu am primit nici un raspuns.
Vrand sa fac o teaba cat mai buna, am apelat la o firma care sa-mi garanteze izolatia macare 10 ani si sunt dispus sa platesc eu diferenta intre ce ar putea gasi asociatia ca firma sa repare pe terasa blocului si suma pe care o voi plati.

intrebarea mea este : in cazul in care asociatia de locatari nu va mai fii de acord sa plateasca (sa fie impartita suma pe ansamblul locatarilor blocului) acesti bani, sunt in masura sa apelez la justitie si sa pot avea castig de cauza?

va multumesc din avans pentru timplu acordat.
sandu.
Buna ziua,
fiind in cautarea unei garsoniere si sperand sa fac acizitia cat mai curand, m-am lovit de-o intrebare :
- care sunt inconvenientele in a trece in contract numele meu si cel al nevestei?

pentre ca nu doresc sa dau peste dificultati juritice de fiecare data cand se doreste a se lua o décizie cu privinta la bunul cumparat...

multumesc pentru raspunsuri in avans.
sandu.