avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters336509

Activitate ContSters336509

av_silvia_margineanu a scris:

Daca ati fost depistat cu viteza aceasta, credeti ca aveti vreo sansa sa anulati respectivul proces verbal? Cred ca nici macar nu ati realizat gravitatea faptelor, daca nu ati luat legatura cu un specialist care sa va reprezinte interesele. Trebuia sa faceti plingere la Judecatorie. Toate inscrisurile se depun in instanta, iar instanta va va comunica. Nu stiu despre ce declaratie vorbiti, dar tot ce aveti veti folosi in instanta ca aparari ale dvs.
Procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se bucură de prezumţia de legalitate. Instanţa de judecată competentă va administra probele prevăzute de lege, necesare în vederea verificării legalităţii şi temeiniciei procesului-verbal.



De cazul Anghel vs Romania, CEDO 2007 nu ati auzit? Contravenientul nu trebuie sa-si dovedeasca nevinovatia, ci politia trebuie sa dovedeasca vinovatia, Si este obligatoriu de aplicat de toate instantele romanesti.

Cred ca am scris prea mult, prea complicat. Varianta simplificata este urmatoarea. In lipsa procesului verbal de contraventie care urmeaza sa-l primesc prin posta in urmatoarele 30 de zile, se poate depune contestatie la judecatorie pentru a obtine certificatul de grefa si a-mi putea primi inapoi permisul pana la solutia definitiva a instantei, urmand ca pv sa-l depun la dosar dupa ce-l primesc?
Au fost efectuate niste lucrari de asfaltare pe linia de centura si dupa terminarea acestora semnele de circulatie temporare au fost uitate acolo (drum ingustat la un fir, depasirea interzisa, limitare viteza la 20 km/h).

Politia rutiera din zona in loc sa contacteze executantul lucrarii pentru a-si ridica marcajele, se foloseste in mod premeditat de acestea si da amenzi cu carul si retin permise intr-o veselie.

Este o linie de centura, toate masinile circula cu peste 70 km/h, deci toti depasesc viteza legala cu 51 km/h si ar trebui sa ramana fara permis. Cum echipajul nu are radar, se iau doar de cei ce fac depasiri si le retin permisul desi in zona de ani de zile se depaseste si nu a existat si nu exista un indicator fix cu depasirea interzisa.

Am cazut si eu in plasa lor, dar vazand bataia de joc a echipajului la adresa soferilor, vazand ca nu-mi dau pv sa-l citesc pentru a stii ce semnez, vazand ca nu am fost intrebat daca am obiectii de facut la pv, m-am gandit sa le intind o capcana.

Am formulat in gand urmatoarea fraza pentru a o introduce in pv la obiectiuni: Mi s-a cerut mita cu alte ocazii, dar acum politistii au fost corecti. Apoi am comunicat agentului constator ca nu sunt de acord cu pv si nu voi semna daca nu sunt trecute in pv obiectiunile mele. Mi s-a spus sa spun ce doresc sa fie scris si am inceput.

Mi s-a cerut mita... (punctele de suspensie reprezinta o pauza facuta pentru ca agentul sa proceseze informatia :)) ) Si a procesat-o intrerupandu-ma din dictarea obiectiunilor si intrebandu-ma: Dvs. vorbiti serios? I-am spus ca asta este senzatia mea si l-am rugat sa scrie ce spun in pv, dupa care am inceput sa-i dictez din nou: Mi s-a cerut mita ... (iar o scurta pauza de procesare). Daca agentul si-ar fi indeplinit obligatiile legale, ar fi scris in pv obiectiunile mele, caz in care eram obligat sa continui fraza ... cu alte ocazii, dar acum politistii au fost corecti. Dar agentul a cazut in capcana mea si nu m-a lasat sa termin fraza pana la cap, s-a inrosit la fata, a aruncat pv si pixul pe bord, mi-a reprosat faptul ca vreau sa-i fac rau, mi-a comunicat ca nu mai discuta cu mine si mi-a inchis in nas geamul masinii.

Concluzii:
- agentul a refuzat sa scrie obiectiunile mele in pv, obiectiuni pentru care semnam si raspundeam. Daca nu ar fi refuzat ar fi descoperit ca obiectiunile mele il laudau.
- agentul intrerupand comunicarea cu mine, m-a privat si de dreptul de a semna si a primi pv, fapt care ma pune in imposibilitatea de a ma apara legal. Dovada expira in 15 zile, dar pv poate veni din practica dupa 30 de zile sau pe acolo, fapt ce ma pune in imposibilitatea de a face contestatie la judecatorie. Astfel intru in perioada de suspendare fara sa pot sa-mi exercit dreptul legal la aparare.

Intrebari:
-cine ii da voie agentului sa cenzureze obiectiunile formulate de sofer? Exista alte instante care analizeaza obiectiunile, agentul ar trebui doar sa le scrie si atat.
-cine ii da voie agentului sa se supere si sa refuze comunicarea cu soferul? Cine ii da dreptul ca prin comportamentul lui sa nu mai poti obtine pv si astfel sa nu te mai poti apara in instanta in timp util?
- ce trebuie facut in acest caz? Vreau ca prin actiunea mea sa razbun toti soferii cazuti in plasa acestui echipaj. Ma gandeam sa fac memorii la MAI, IGPR, la seful IPJ Ilfov, la directia Politiei rutiere Nationale si a jud. Ilfov, si sa fac actiune in instanta pentru incalcarea de catre agent a drepturilor mele legale.
- pot cere cu succes anularea pv, a amenzii si a masurii complementare de suspendare a permisului, tinand cont de cele de mai sus? Mai pot fi si alte surprize in pv care pot duce la anularea lui (de exemplu aparitia unui martor fantoma care nu a existat sau completarea gresita a pv sau lipsa unor elemente obligatorii), dar eu vreau raspunsuri doar in baza celor relatate mai sus.

Astept urgent parerile si ajutorul dvs.