avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1695 soluții astăzi
Forum Activitate disponibilizatoltchim

Activitate disponibilizatoltchim

Răspuns la discuția Salariu neplatit in insolventa
Multumesc din suflet!

Fondul de garantare a platit deja 3 salarii, imediat de la instituirea procedurii de insolventa.

Multumesc inca o data si imi doresc ca tot mai putini concetateni de-ai nostri sa sufere datorita acestei proceduri, inca neclare.

Toate cele bune!
Răspuns la discuția Salariu neplatit in insolventa
Multumesc frumos, inca o data !

Am citit si articolul mentionat de dumneavoastra. Adevarul este ca m-a bagat si mai mult in "bezna" si nici nu imi doresc ca societatea sa ajunga la faliment si lichidare.

De aceea vin sa explic situatia in care ma aflu (desi poate dumneavoastra poate o cunoasteti deja):
La data de 1 februarie 2013 societatea a intrat in procedura de insolventa.
Dupa trei luni si jumatate am fost disponibilizat, urmand ca la acea data sa imi primesc drepturile salariale (sau in cel mai rau caz in data de 10 ale lunii urmatoare - conform prevederilor din Contractul Colectiv de Munca).
Desigur ca in unitate au ramas alte persoane pentru ca societatea si-a continuat activitatea. Aceste persoane si-au primit drepturile salariale iar eu, ca disponibilizat nu am primit decat o parte din aceste sume. De asemenea mentionez ca cei care au ramas in cadrul unitatii si-au primit in continuare veniturile salariale (este adevarat cu 3 luni intarziere dar asta era situatia si inainte de disponibilizarea mea, situatie perpetuata pe aproximativ 4 ani inainte de declararea insolventei si care continua si acuma).
Societatea se afla in continuare in perioada de observatie si inca nu s-a concretizat si publicat un plan de reorganizare.

Cunosc si faptul ca administratorul poate inscrie automat drepturile salariale la masa credala (desi presupun ca aceasta masura se refera la drepturile salariale restante la data instituirii procedurii insolventei deoarece are la dispozitie documentele justificative).

Intrebarile mele sunt:
1. Desi are dreptul sa inscrie automat la masa credala salariile restante inaintea instituirii procedurii administratorul judiciar nu era obligat sa ma anunte?
2. Daca restul de venituri salariale neplatite la plecarea mea din unitate au fost inscrise la masa credala nu trebuia sa ma anunte?

3. Cum pot sa imi recuperez banii? Asta pentru ca alte drepturi salariale au fost platite si dupa disponibilizarea mea.

4. Pentru restul sumelor neachitate pot cere dobanda si penalitati conform prevederilor Codului Muncii ?

Va multumesc din suflet si imi cer scuze ca va chinui dar vreau sa stiu daca mai pot face ceva.
Răspuns la discuția Salariu neplatit in insolventa
Multumesc pentru bunavointa dumneavoastra!

De aceea abuzez un pic de ea si revin cu intrebarile formulate anterior, la care daca puteti sa imi raspundeti mai clar, as fi foarte multumit, chiar daca raspunsurile nu sunt cele asteptate de mine (chiar daca par batut in cap si aerian :frantic: ).

1. Va rog sa imi spuneti daca pe timpul insolventei administratorul judiciar poate trece la masa credala datoriile curente, creante izvorate dupa instituirea procedurii. Exista prevedere legala?

2. De asemenea, va rog sa imi spuneti daca administratorul judiciar poate face plata "selectiva" a datoriilor curente de acelasi tip, de exemplu de natura salariala, pentru unii da si pentru unii nu, si in ce conditii.


Va multumesc frumos!
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca, in perioada de observatie in care se afla o societate in insolventa, creantele curente (sau datorii curente) pot fi inscrise la masa credala si pe ce baza legala.
De asemenea revin cu intrebarea: Pe ce baza legala administratorul judiciar poate face plata diferentiata a aceluiasi tip de creanta curenta (adica unora da si altora nu).
Exista obligatia legala ca administratorul judiciar sa anunte creditorul de introducerea la masa credala a creantelor curente? Daca da, in ce termen si cum poate fi contestata aceasta introducere.

Va rog sa luati in considerare ca este vorba de perioada de observatie, tabelul preliminar al creantelor fiind deja depus, creanta de care fac vorbire este provenita din activitatea curenta.

Va rog frumos sa imi explicati cu mentionarea articolelor din legea insolventei, atat versiunea valabila in 2013 cat si cea din 2014, daca este cazul.


Va multumesc frumos pentru intelegere si ajutor.
Va rog sa imi spuneti daca pe timpul insolventei administratorul judiciar poate trece la masa credala datoriile curente, creante izvorate dupa instituirea procedurii.
De asemenea, va rog sa imi spuneti daca administratorul judiciar poate face plata "selectiva" a datoriilor curente de acelasi tip, de exemplu de natura salariala, pentru unii da si pentru unii nu, si in ce conditii.
Daca imi puteti spune si ce articole din legea insolventei prevad aceste "selectivitati" :((

Va multumesc frumos!