avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate 1valeria

Activitate 1valeria

Am si eu o nelamurire.....HG cu salariul minim garantat pentru 2015 de ce nu se aplica si la functionari publici ? Mentionez ca sunt functionar public, principal gradatia 3 clasa de salarizare 50 avand salar de incadrare 915 lei si un asistent personal are salar de incadrare 975 lei.E interesant, nu?
Eu am citit:
,,Funcţionarii publici care ocupă, în condiţiile legii, o funcţie publică de conducere beneficiază de salariul de bază prevăzut pentru funcţia publică de execuţie deţinută anterior, la care se adaugă indemnizaţia de conducere. In situaţia în care salariul de bază prevăzut pentru funcţia publică de execuţie deţinută anterior este mai mic decât salariul de bază al funcţiei publice de execuţie aferente funcţiei publice de conducere vacante, prevăzută în statul de funcţii, funcţionarul public va beneficia de acesta.,, Ce sa inteleg din asta?
Multumesc frumos pentru raspuns. Dar... drepturile salariale aferent acestei functii in cifre???Ca pana acuma salariul meu de incadrare era 915 lei.
Buna seara! Sunt functionar public la o comuna, avand functia publica de executie inspector gradul profesional principal gradatia 3 clasa de salarizare 50. Intrebarea mea, daca obtin aviz de la ANFP pentru exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de conducere de Şef birou în Biroul contabilitate, impozite şi taxe, achiziţii publice, managementul proiectelor din cadrul aparatului de specialitate al primarului, gradul de salarizare o sa fie principal gradatia 2 sau superior?
Va multumesc.