avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de conducere de Şef birou

Buna seara! Sunt functionar public la o comuna, avand functia publica de executie inspector gradul profesional principal gradatia 3 clasa de salarizare 50. Intrebarea mea, daca obtin aviz de la ANFP pentru exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de conducere de Şef birou în Biroul contabilitate, impozite şi taxe, achiziţii publice, managementul proiectelor din cadrul aparatului de specialitate al primarului, gradul de salarizare o sa fie principal gradatia 2 sau superior?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 12:39, 5 Ianuarie 2015
Pe perioada cat exercitati temporar functia de conducere respectiva veti beneficia de drepturile salariale aferente acestei functii .
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos pentru raspuns. Dar... drepturile salariale aferent acestei functii in cifre???Ca pana acuma salariul meu de incadrare era 915 lei.
Ramaneti cu acelasi salariu, la care vi se adauga 25% spor de conducere.
Eu am citit:
,,Funcţionarii publici care ocupă, în condiţiile legii, o funcţie publică de conducere beneficiază de salariul de bază prevăzut pentru funcţia publică de execuţie deţinută anterior, la care se adaugă indemnizaţia de conducere. In situaţia în care salariul de bază prevăzut pentru funcţia publică de execuţie deţinută anterior este mai mic decât salariul de bază al funcţiei publice de execuţie aferente funcţiei publice de conducere vacante, prevăzută în statul de funcţii, funcţionarul public va beneficia de acesta.,, Ce sa inteleg din asta?
Problema este ca dvs. urmeaza sa exercitati aceasta functie cu caracter temporar, fiind numita cu acordul ANFP doar printr-o dispozitie de primar pe o perioada de 6 luni cu posibilitatea de prelungire pana la scoaterea postului la concurs, deci pur si simplu veti fi numita de sefii dvs. dar nu veti ocupa functia in urma unui concurs de promovare, drept pentru care din punctul meu de vedere beneficiati de salariul pe care il aveti + sporul de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionar public de conducere elenacapricorn elenacapricorn A mai aflat cineva,ceva despre promovarea sau salarizarea functionrilor publici cu functie de conducere? Cazul meu: -functionar public de conducere-sef ... (vezi toată discuția)
Salarizare functie publica de conducere lauratoader2006 lauratoader2006 Un funcționar public din cadrul unei primării comuna, începând cu data de 01 septembrie 2013 se numește în funcția publică de Inspector, clasa I, grad ... (vezi toată discuția)
Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere viorina67 viorina67 Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru ... (vezi toată discuția)