avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Activitate andreea8891

Activitate andreea8891

Asa este! Insa sotul meu lucreaza in strainatate ca sofer profesionist si avem nevoie de el cat mai urgent. Dosarul este unul usor nimeni nu are pretentii.
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie.
Vineri pe data de 16.09.2016, sotul meu a suferit un accident rutier, masina noastra este distrusa complet ( nu a patit nik sotul meu), soferul celalalt nu a patit nici el nik, in schimb masinile sunt distruse. Politia a luat permisele de conducere la amandoi doar au posibilitatea de a conduce doar in RO, s-a deschis dosar penal doar ptr accident. Politia mi-a zis ca dupa ce se rezolva dosarul la parchet se pot ridica permisele.
Cat timp credeti ca ar dupa la parchet sa solutioneze cazul?
Va multumesc.
Salutare,

Va rog sa ma ajutati cu o problema. Am o angajata care nu a mai venit la munca, a plecat in strainatate, nu si.a mai depus demisia etc. Care sunt procedurile? Cum pot sa ii inchid contractul de munca legal.

Multumesc frumos!
Sa intru in legalitate nu as mai avea cum, deoarece vecinii nu vor acoperis, iar primaria da autorizatia doar pentru tot blocul.
Sa o desfiintez dupa ce am bagat peste 10.000 lei. Nu prea te induri.
Acelasi lucru mi-au zis si cei de la primaria, voi raspunde pentru pagube.
Cine mi-a facut lucrare a facut-o destul de bine, nu as crede ca o ia vantul.
Buna ziua tuturor,

Am cumparat un apartament, anul trecut, am facut acoperis tip sarpanta, nu am avut nici o pretentie de la locatarii, Acoperisul tip sarpanta are streasina si nu ploua pe peretii blocului, nu deranjeaza pe nimeni, cu exceptia celui de la parter care are gradina in fata blocului, este deranjat de faptul ca ii ploua in gradina. Nu am primit nici o reclamatie momentan. Am fost la primarie, raspunsul celor de la primarie a fost ca trebuia sa ridicam toti de la etajul 4 acoperis si ca am facut pe propria raspundere acest acoperis, dar vecinii de la etaj nu am situatie financiara, asa ca am ridicat singura.Ce ar putea sa imi faca?

VA MULTUMESC.
Salutare,
Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine, sunt intr-o situatie mai dificila.
Am preluat contabilitatea de la un contabil, in luna decembrie, respectivul nu a operat extrasul de banca, acum cand am inceput sa lucrez, am bagat balanta dar cand mi-a adus clientul extrasul de cont, am observat ca ramas cu un sold din luna decembrie. Cum introduc acest sold fara sa-mi afecteze balanta? Am incercat prin 891 dar tot imi afecteaza balanta.

Va multumesc anticipat.
Salutare,

Va rog daca se poate sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie. Am o factura de storno in luna ianuarie 2016 cu cota de tva 24%, iar pe aceasta factura este stornat un produs din anul 2015. Este corecta aceasta factura cu cota de tva 24% ? Cum o introduc in contabilitatea?

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția CONCEDIU DE ODIHNA RAMAS
Am inteles acest aspect, insa insist sa aflu cum se calculeaza daca se poate sa imi spuneti.
Răspuns la discuția CONCEDIU DE ODIHNA RAMAS
CIM nu a incetat. Au ramas doar zilele de concediu de odihna care nu le-am luat in decursul anului 2015.

3150 lei este brutul ultimelor 3 luni
Salutare,

Pe anul 2015 mi-au mai ramas 7 zile de concediu de odihna. Am discutat cu seful si mi-a spus ca mi le plateste.
Din cate stiu eu se calculeaza asa : 3150 lei / 65 zile = 48.46 lei
48.46 lei * 7 zile CO = 339.22 lei
Este ok?

Va multumesc anticipat