avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperis tip sarpanta construit fara autorizatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperis tip sarpanta construit fara autorizatie

Buna ziua tuturor,

Am cumparat un apartament, anul trecut, am facut acoperis tip sarpanta, nu am avut nici o pretentie de la locatarii, Acoperisul tip sarpanta are streasina si nu ploua pe peretii blocului, nu deranjeaza pe nimeni, cu exceptia celui de la parter care are gradina in fata blocului, este deranjat de faptul ca ii ploua in gradina. Nu am primit nici o reclamatie momentan. Am fost la primarie, raspunsul celor de la primarie a fost ca trebuia sa ridicam toti de la etajul 4 acoperis si ca am facut pe propria raspundere acest acoperis, dar vecinii de la etaj nu am situatie financiara, asa ca am ridicat singura.Ce ar putea sa imi faca?

VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 11:29, 10 Iunie 2016
Nu va fac mai nimic!

Legea nr. 50/1991privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii

ART. 26
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, sa fie considerate infracţiuni:
a) executarea sau desfiinţarea, totală ori parţială, fără autorizaţie a lucrărilor prevăzute la art. 3, cu excepţia celor menţionate la lit. b), de către investitor şi executant;
(2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1), săvârşite de persoanele fizice sau juridice, se sancţionează cu amenda după cum urmează:
- de la 1.000 lei la 100.000 lei, cele prevăzute la lit. a);

In cazul in care sarpanta este luata "pe sus" de vreun vant mai puternic si se produc pagube (masini distruse) sau rezulta victime omenesti atunci se contraventia devine infractiune si se poate ajunge la inchisoare.

Intrati in legalitate cu constructia sau o desfiintati pentru a nu vaea neplaceri.
Sa intru in legalitate nu as mai avea cum, deoarece vecinii nu vor acoperis, iar primaria da autorizatia doar pentru tot blocul.
Sa o desfiintez dupa ce am bagat peste 10.000 lei. Nu prea te induri.
Acelasi lucru mi-au zis si cei de la primaria, voi raspunde pentru pagube.
Cine mi-a facut lucrare a facut-o destul de bine, nu as crede ca o ia vantul.
Vantul a luat si acoperisuri din constructie asa ca o sarpanta fara autorizatie nu cred sa prezinte probleme pentru el.

Din relatare se intelege ca ati fost la primarie dupa ce ati ridicat constructia.

Daca tot ati bagat atatia bani de ce nu ati fost inainte de a investi?

Cel putin ati cerut acordul scris al asociatiei de proprietari sau al vecinilor?

Sau aveti macar vreun act eliberat de catre cei care au construit prin care sa va acorde o garantie sau sa certifice lucrarea in vreun fel? V-au eliberat factura pentru lucrare?
Ori ati facut lucrarea "la negru" iar in cazul unui eveniment neprevazut veti fi singura raspunzatoare?

In ultima vreme vremea isi cam face de cap, tornade pe unde nu te astepti, vanturi destul de puternice, etc.!

Fiecare stie mai bine consecintele si riscurile la care se supune, pe el si pe altii.
andreea8891 a scris:


nu deranjeaza pe nimeni, cu exceptia celui de la parter care are gradina in fata blocului, este deranjat de faptul ca ii ploua in gradina.


1-Terenul din jurul imobilelor de locuit in comun fie reprezinta proprietate privata fie domeniul public respectiv nu poate fi ocupat/utilizat fara acordul autoritatii publice locale
2-Cel de la parter are gradina acoperita ?
Anterior executarii acoperisului ,ploaia nu ajungea si in gradina acestuia?
Vecinul,avand in vedere ca a realizat gradina pe domeniul public,practic se afla in afara legii-ca si dv,
Concret nu poate ridica pretentii asupra gradinii sau ca ajunge ploaia in gradina ,atat timp cat terenul apartine domeniului public
@andreea
Problema principala in cazul acoperisului executat de dv este ca nu detine formalitati legale si nici acordul asociatiei de proprietari....
Pana a se discuta calitatea executiei se verifica legalitatea acesteia,pentru care anumite autoritati va pot aplica amenda concomitent cu dezafectarea constructiei si readucerea spatiului la forma anterioara modificarii neautorizate


Pe legea 50/'91 vecinul de la parter va are la mana . Ceilalti vecini nu zic nimic ,deocamdata .Conform aceleasi legi ,primaria va are la mana .
Un acoperis e facut pt zeci de ani ,nu numai pe an - sunt si ani cu zapezi mari iar zapada cade de pe acoperis conform cu legea lui Newton si se formeaza turtuti care tot legea aia o urmeaza .Stiu caz in care la reconsrtructie acoperisul 'a iesit' in 4 ape si nu in doua cum era din proiect , s-a lasat cu amenda .
Dac bordura terasei e avariata ,tot din cauza acoperisului care se sprijina pe ea e .
Pot fi si cazuri penale , distrugere de bunuri ,vatamari corporale sau pierderi de vieti omenesti .

Alte discuții în legătură

Turturi bloc cris2279 cris2279 Buna ziua, De curand ne-am mutat intr-un apartament cumparat prin credit, deci evaluat: se afla la etajul patru intr-un bloc cu 4 nivele. La acelasi bloc la ... (vezi toată discuția)
Probleme burlan crisss2011 crisss2011 Buna ziua Am cumparat acum o luna un apartament la etajul 4. Acesta are sarpanta deasupra facuta acum multi ani , nu stiu daca este facuta cu autorizatie nici ... (vezi toată discuția)
Mansarde asistent asistent De ce aprobari are nevoie o firma care vrea sa construiasca mansarde? (vezi toată discuția)