avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Activitate saionara

Activitate saionara

Răspuns la discuția Comertul online
va multumesc mult pentru raspuns.
am citit legea
"articolul 14 aliniatul 2. Consumatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu exceptia cazului in care profesionistul accepta sa suporte acele costuri sau in care profesionistul nu a informat consumatorul ca aceste costuri trebuie suportate de consumator. In cazul contractelor in afara spatiilor comerciale, in cazul carora produsele au fost livrate la domiciliul consumatorului la momentul incheierii contractului, profesionistul preia produsele pe cheltuiala sa daca produsele, prin natura lor, nu pot fi returnate in mod normal prin posta "
deci, eu am inteles urmatorul lucru. ca eu ca si profesionist, magazin online pot sa aleg sa nu suport eu cheltuielile de retur. in cazul in care clientul a cumparat ceva din magazinul meu online si in termen de 14 zile vrea sa il returneze poate sa o faca pe cheltuiala lui prin posta. in baza articolului 14 aliniatul 2 pot sa specific ca returnarea produselor se face pe cheltuiala consumatorului? prin posta se pot trimite pachete/colete atat in tara cat si international.
imi cer scuze ca revin asupra problemei, am citit legile dar nu le inteleg si ma trimit de la articol la articol. ma pierd printre articole. #-o
va multumesc
Discuție Comertul online
am unele nelamuriri cu privire la garantia si returnarea produselor. ca si magazin online neplatitor de TVA, pot sa pun o taxa retur in cazul in care proprietarul vrea sa returneze produsul? iar pentru unele produse pot sa specific ca marfa vanduta nu se returneaza? pot sa imi fac propriile reguli de lvirare a produselor pe care desigur sa le aduc la cunostitnta clientilor si inainte de a finaliza comanda sa isi asume responsabilitatea ca au citit conditiile si regulile de livrare? unele produse returnate necesita o perioada de pana la doua luni pentru schimbarea sau restituirea banilor pt ca se importa din Germania iar comenzile catre firmele din Germania se fac o data pe luna, daca nu se poate cum as putea ocoli aceasta problema ca m-ar costa foarte mult drumul pentru restituirea produselor si mai exista si riscul sa nu mi se mai accepte restituirea lui.
multumesc anticipat
Buna ziua. Nu stiu daca postez unde trebuie. Problema mea este urmatoarea. Vreau sa infiintez un magazin online in timisoara dar nu detin spatiu. Lucrez in germania si pot administra firma de pe internet iar angajatul care se ocupa de recepti marfii si luvrare poate lucra de acasa cu program flexibil. Ca sa inchiriez un spatiu care nu va fi folosit, doar ca sa deschid o firma, pt contract de comodat, este foarte scump si greu de gasit. Proprietarii care inchiriaza ieftin nu vor sa faca contract ca nu inteleg despre ce e vorba, iar cei care vor inchiriaza foarte scump.
Ma puteti ajuta cu niste sfaturi? Ce as putea face? Exista firme care se ocupa direct de probleme de genu? Cum le pot gasi? (As vrea sa caut solutii dar nu stiu sa caut)
Răspuns la discuția Daca am SRL pot infiinta un ONG?
va multumesc pentru raspuns
Buna. Vreau sa infiintez un Srl-d. Dar pe urma vreau sa infiintez un ONG. Daca detin un srl pot fi membrul fondator pentru ONG?