avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate adelamarcu

Activitate adelamarcu

Bună ziua,
Vă mulțumesc pentru informație!
Dumeavoastră în calitate de președinte vă implicați, dar în cazul descris de mine situația e inversă. Eu, în calitate de administrator, nu am nicio obligație, în acest sens. Singură am luat inițiativă și am înscris privilegiu imobiar însă apartamentul era deja în executare. Am consultat câțiva avocați, dar niciunul nu a dat vreo șansă de recuperare a creanței. Un proces în instanță durează peste un an, iar în acest timp apartamentul se putea vinde oricând. Cei doi creditori (persoane fizice) aveau act notarial, au conexat dosarele și au demarat executarea. Un caz foarte ciudat, suma de bani nu a acoperit nici creditul bancar, iar cei doi creditori și asociația nu și-au recuperat bani.
În cazul nostru, fostul proprietar nu mai locuiește în apartament. Din păcate, comitetul și președintele nu au fost interesați de acest caz și consideră că nu este treaba lor. Tot ceea ce am făcut a fost din proprie inițiativă, fără să am un impuls din partea cuiva. Situația este foarte delicată, nimeni nu oferă consulții gratuite. Doamna președintă fără să consulte legea consideră că această problemă intră în atribuția administratorul care este vinovat de situație.
Aștept informații referitoare la un caz similar.
O zi bună!
Răspuns la discuția caldura pe spatii comune
Normal este să lase caloriferul din uscătorie deschis. Chiar dacă este o hotărâre a adunării generale a asociației de proprietari, dumneavostră puteți să contestați această decizie. Este adevarat ca AG a asociatiei poate lua hotărâri, dar aceste decizii nu pot afecta niciun locatar.
Referitor la redistribuirea diferențelor la apa rece și apa caldă, vă comunic următoarele:
-modul de repartizare se va face în funcție de hotărârea adunării generale a asociației de proprietari (pe număr de persoane care locuiesc în luna curentă în imobil, proporțional cu consumul fiecărui apartament sau pe apartament (cpi %).
Deci, fiecare asociație decide, care din cele trei metode se aplică. Oricum, indiferent de metoda aleasă, vor mai exista discuții.
Chiar daca nu locuieste in apartament nu se inregistrează cheltuieli pe persoana (gunoi, curent electric, gaz, apă), dar sunt cheltuielile comune (incălzire, curătenie, administrative, toate cheltuielile pe cota parte indiviză). In concluzie, fiind iarna, chiar sunt sume mari la cheltuieli.
In asociatia de proprietari pe care o administrez, există un restantier care are apartametul ipotecat la 2 banci si mai are doua inscrisuri (alte imprumuturi). Asociatia are inscris privilegiu in partea III a CF-ului, dar la data inscrierii au fost demarate formalitătile de executare silită de către cei doi creditori persoane fizice. Apartamentul a fost scos la licitatie, iar asociatia a depus la biroul executorului judecătoresc cererea de recuperare a creantei. Apartamentul a fost vandut și urmează distribuirea sumelor către creditori: banci, persoane fizice, asociatie. La termenul stabilit pentru distribuire, banca nu s-a prezentat și nici nu a depus cererea de recuperare a creantelor. Raspunsul executorului a fost că: termenul de distribuire a creantelor se va reprograma, deoarece banca are prioritate. Ce șanse de recuperare a creantei are asociatia de proprietari, în această situație? Care este ordinea de recuperare a creantelor?
Angajații biroului de executare nu acceptă cererea de recuperare a creantei fără sentință.
Comitetul exucutiv nu se implică, in acest caz. Ce se poate face?
Totodată, vă rog să-mă sfătuiți ce se poate face în astfel de situați? Apartament ipotecat de bancă, proprietarul nu mai plătește cheltuielile la asociație, nu mai plătește la bancă și a părasit de mai multe luni apartamentul. Un proces in instantă durează cca un an, iar in această perioada banca poate vinde la licitatie apartamentul.
Răspuns la discuția Repartizare costuri agent termic
Dacă nu sunt montate calorifere în casa scării sau în uscătorie, aveți obligația de a plătii căldura pe cotă parte indiviză (%) pentru țevile din subsol dacă acestea nu au fost redimensionate. Totodată, trebuie să plătiți căldura și pentru tevile care trec prin apartament. În această situație, la un calcul corect, se tine cont de poziția camerei și se aplică coeficientul corespunzător.