avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare costuri agent termic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare costuri agent termic

Buna ziua, locuiesc la etajul 4 (ultimul)al blocului si din vara am instalat centrala termica.In apartament nu am nici macar 10cm.teava si totusi am primit factura pentru caldura din subsol si tevile de caldura din apartament.Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac ca sa nu platesc .va multumesc
Cel mai recent răspuns: maria1956 , utilizator 22:41, 28 Ianuarie 2015
Cei care au centrale proprii participa la cheltuielile de incalzire legate de caloriferele de la intrarea in bloc, din uscatorii si altele. In plus, trebuie sa participe la aceste tevi de trecere, care se calculeaza de firme specializate.

Asadar, niste sume trebuie sa fie platite: dar ele trebuie bine justificate!
Blocul nu are calorifere la intrarea in bloc sau uscatorie( care este folosita camara de locatari)si atunci cum se justifica plata pentru tevile de la subsol/ la mine nu ajunge caldura din nici-o parte.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac ca sa nu platesc

Asa cum ati primit raspuns, "sa nu platesc" nu se poate, caldura este calculata individual (prin citirea repartitoarelor daca exista, sau in functie de suprafata apartamentului pentru apartamentele bransate), in functie de cota-parte indiviza detinuta de toti proprietarii (indiferent daca sunt sau nu bransati la sistemul centralizat) si tevile din apartamente in functie de numarul acestora, suportata de catre toti proprietarii. Conform HG 1588/2007 Art. 32 (3), nu puteti sa fiti scutit de la plata partilor comune pentru ca aveti centrala.
(3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.
Va multumesc, insa nu este corect , eu fiind la ultimul etaj pierd caldura prin plafon,
Dar beneficiati de caldura la comun pana ajungeti in apartament.

Alte discuții în legătură

Facturare caldura radet pentru un apartament debransat si cu cta jumong75 jumong75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte, este formata din apartamente necontorizate, apartamente contorizate (cu repartitoare de costuri de ... (vezi toată discuția)
Situatie asociatii proprietari caldura radet RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Multi adm.de imobile va roaga daca puteti sa ne lamuriti cu sistemul centralizat de alimentare cu energie termica raportata la apart. debransate de la ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)