avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Activitate bogdanponline

Activitate bogdanponline

Discuție Taxe bancare
Buna ziua tuturor. Doresc să aievea si eu la ajutorul dumneavoastră pe motiv că până acum am fost ajutat mereu aici cu placere.
Problema mea este următoarea: în luna martie un coleg de muncă fiind în concediu in Romania (lucram în Germania) mă sună intr-o dimineață să ai trimit rapid o sumă de bani pe contul lui (eu având ing ro iar el brd) suma de 400 euro. Toate bune si frumoase pe grabă fiind că trebuia să plec in completat totul si nu a reușit iar a doua oară am scris la beneficiar decât numele de familie. Aștept 2-3 zile tranzacția nu se face si sun la ing, zicandu-mi dupa aceea că este o neconcordanta nevoind trecut numele complet banca colegului meu nu a acceptat sau făcut tranzacția nu stiu. Le zic ca banii aia trebuiau să ajungă reiese că a fost făcut la grabă și să schimbe numele acolo. Ami sun eu după aceea că mă costa 15 euro. Bun zic eu... dar cât durează... nici o zi răspuns de la ei. Aștept iar câteva zile.. Colegul între timp a venit din concediu si nu primise bani (fusese si el sunat de banca lui să i se zică că transferul poate dura peste 5-6 zile nu stiu exact), si sun iar sa întreb. La telefon ami spun ei ca daca vreau să anulez transferul dar banca colegului meu oricum ami va lua o taxă/comision de 70 euro chiar dacă anulez transferul sau nu. Primesc și mesaj după aceea bineînțeles și constat asta si in extrasul meu de cont. Întrebarea mea este: este posibil ca din suma de 400 de euro să plătesc 12-13 euro comision de transfer plus 15 euro comision pentru schimbare nume plus 70 euro din partea băncii colegului meu. Ați mai pățit așa ceva, este corect ..? Mie nu mi se pare.
Buna Seara.Socrul meu are o problema cu banca,de 3ani are un imprumut la banca,iar ei au ajuns la suma de 950 RON/LUNA.Socrul meu a platit in ultimele 26 luni doar 300RON/LUNA iar acum au platit notificare ca de atunci nu au platit nimic.
SI i-au facut termen pana in data de 16.11 anul curent sa plateasca suma de bani(practic aceeasi suma care era la inceput de plata).Sunand la ei sa vada daca i se acorda o rambursare i s-a facut o oferta de injumatatirea sumei,dar sa fie platita in termen de 1 luna de zile,daca nu dosarul urmand sa ajunga in instanta si va suporta si cheltuieli de judecata in valoare de 8000 RON spun ei.Toate acestea venind din partea unui birou de avocatura,dosarul nemaifiind laa banca.Probabil banca a abordat o firma de recuperare a banilor(asa ma gandesc eu).Socrul meu a fost la banca si cei de acolo au spus normal trebuia sa primeasca o instiintare ca inaintea acelei instiintari de la acel birou de avocatura trebuia sa primeasca o alta instiintare ca ar fi trebuit sa i se opreasca din pensie.Din ce stiu eu acum el a incercat in 2013 sa faca o cerere de micsorare a ratei si nu i-a fost aprobata.
Ce se poate face,este normal ce fac ei???
Va spun sincer ca am fost la primărie aici și se uitau ca curca în lemne când ai spus. Cică dacă am certificatul internațional este de ajuns pentru a face unul românesc. Și în România la fel, cea de la prefectură nu a auzit de acel extras......
Deci nu ami rămâne decât să aștept apostilă
Am înțeles, problema este ca eu aici am cerut un certificat international al copilului si din ce am găsit oe internet arata cam ca acel extras despre care am înțeles ca ar înlocui apostila.aici este nedumerirea.posibil ca ei sa nu fi înțeles ce vreau.
Ami poți arăta care este modelul de extras multilingv și care este modelul de certificat de naștere internațional? Sunt puțin băgat în ceată.
Deci acel certificat internațional are nevoie și de acel extras multilingv? El este deja în germană, romană și franceză. Bătăi de cap
Mulțumesc frumos, de întors copilul o sa se întoarcă cu ambii părinți din romania.la prefectura din Ialomița soția când a sunat și spus ca trebuie apostilă. Cam cât durează pentru un certificat de naștere? Se poate face mai repejor?
Salutari. Doresc și eu câteva lămuriri dacă se poate să mă ajute cineva. Eu și soția mea locuim în Germania ,doar eu lucrez, și de cinci luni avem un băiețel născut aici .La nașterea lui am primit un certificat de naștere de la primăria de aici, dar care nu prea ne este de mare ajutor ,vreau sa precizez ca amandoi avem cetatenir romana,cu el am făcut doar titlu de călătorie la ambasadă).Dupa ce am făcut la primăria de aici un certificat internațional (fără apostiila),sotia mea a plecat in Romania pe timp de două luni, cu scopul de a rezolva unele probleme și de a face v certificat de naștere românesc si pașaport.Întrebările mele sunt :
1) dacă avem acest certificat internațional al băiețelului mai este necesar să și facem unul românesc? Și dacă da este necesară apostilă pe cel internațional?
2) pentru pașaport de ce acte are nevoie soția în România și facă este nevoie și de semnătura mea cumva.