avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Activitate liviuliana

Activitate liviuliana

Răspuns la discuția Polita RCA
Aveti dreptate. Am citit Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie art.7 litera a.
Totusi nu am gasit nimic despre punctajul(bonus-malus). Avind in vedere situatia descrisa pot pastra punctele bonus si penalizata persoana ce a produs dauna?
Răspuns la discuția Polita RCA
Multumesc pentu explicatii.
Răspuns la discuția Polita RCA
Cu toate acestea eu voi ramane cu dauna in baza de date si voi pierde bonificatia?. Nu s-ar putea ca el sa fie penalizat in momentul când va face asigurarea pt. a-si inmatricula autovehiculul?
Răspuns la discuția Polita RCA
Presupun ca agentul constatator verifica certificatul de inmatriculare in momentul constatarii daunei.
Răspuns la discuția Polita RCA
nu i-am dat copie dupa polita si i-am si spus sa-si faca asigurare pentru ca a mea nu mai e valabila deoarece am semnat pe certificatul de inmatriculare la instrainat. Nestiind ca polita ramane totusi valabila. Masina a fost gasita cu polita valabila in baza de date.
Discuție Polita RCA
Buna ziua. Am vindut cu contract autoturismul proprietate personala vineri 27.10.2017. Luni in data de 30.10.2017 am scos-o de la taxe si impozite iar in data de 09.11.2017 am mers la societatea de asigurari ,,city insurance,, pentru restituirea diferentei din polita de asigurare. In urma cererii am fost instiintat ca nu va fi decontata diferenta de polita deoarece cumparatorul a avut un eveniment rutier din cauza lui in seara zilei de 27.10.2017(ziua cumparari de catre el ), motiv pt. care s-a deschis un dosar de dauna pe polita respectiva. am mai fost instiintat si ca punctajul (BONUS) i-mi va fi afectat motiv pt care politele viitoare vor avea un cost mai mare pana ajung la bonus maxim.
Intrebare.
Este corect ca in conditiile in care autoturismul nemaifiind proprietatea mea, conform contractului, sa-mi afecteze punctajul bonus cu toate ca evenimentul nu a fost produs de mine ci de persoana care-l avea deja in proprietate conform contractului, si eu sa platesc in continuare costuri mai mari in urmatorii ani neavand de peste 20 de ani de cind am permis nici un eveniment?