Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Diana_Orzan

Bună ziua! Am primit pe e-mail o notificare de plată în 8 zile (nespecificat dacă lucrătoare sau calendaristice) pentru o comandă făcută acum 1 an și 4 luni, dar pe care nu am mai reușit s-o ridic, deci coletul nu a fost achiziționat, ci a fost returnat. Acum vor să achit cuantumul coletului în valoare de 63,61 RON, plus suma de 378,45 RON, cât pretind ei că a costat redactarea notificării. Este invocat un tarif de avocat conform punctului 42 din Tariful Avocaților (Monitorul Oficial al RS, nr. 2/15, 28/18 și 70/22) în corelare cu alineatul 3 al articolului 11 din același tarif. Menționez că se solicită achitarea sumei totale în cont de Revolut, prin PayPal sau prin cardul de plată. Vă las mai jos un fragment din e-mailul primit nu de la firma de la care am comandat, ci de la o pretinsă societate de avocatură, HORVAT LAW FIRM, o.p., d.o.o.:

"Subliniem că, în cazul în care cumpărătorul nu ridică articolele comandate trimise cu plata la livrare, iar coletul este returnat vânzătorului după expirarea termenului de păstrare la serviciul de curierat, acest lucru nu este considerat o retragere din contract, deoarece contractul rămâne valabil. În caz de neridicare, cumpărătorul este responsabil față de vânzător sau expeditor pentru prejudiciul cauzat, inclusiv costurile de expediere și returnare a produselor către vânzător, precum și toate costurile fixe aferente."

Pot fi obligată să achit un colet neprimit? Este o tentativă de phishing?