Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pot fi obligat sa platesc transportul unui colet refuzat?

Buna ziua,
Am facut o comanda online urmand sa platesc ramburs, pe care am refuzat-o din cauza faptului ca cost transportului era mai mare decat costul initial. Cand a sosit curierul am fost informat de catre acesta de costul real al transportului, moment in care am refuzat coletul, curierul spunand ca nu este nicio problema, pot renunta, nu trebuie sa platesc sau sa semnez nimic. Ulterior am fost sunat de firma respectiva (nu cea de curierat) cum ca trebuie sa platesc transportulx2 adica inclusiv returul , ba chiar mi-au trimis un mail cu factura, spunand ca in cazul neachitarii vor actiona conform legii cu politie, judecatorie etc.

Intrebarea mea in aceasta situatie este: Pot fi obligat pe cale legala sa platesc transportul unui colet refuzat? care de altfel este transportul unui colet pe care nu l-am achizitionat, si care ar fi acele cai de " a actiona conform legii" dupa cum spun ei

Multumesc
Gata, s-a rezolvat.
Multumesc mult avocat.net
Buna ziua! Cum ati rezolvat pana la urma? am si eu aceeasi situatie si am primit e-mail ca trebuie sa achit contravaloare colet neridicat in termen , in caz contrar sunt pasibil de plata. Indica si un cont si un Cod civil de care n am auzit * probabil de la ei. Ce articole putem invoca pt a fi exonerati de aceasta plata? Multumesc!
Bună ziua! Am primit pe e-mail o notificare de plată în 8 zile (nespecificat dacă lucrătoare sau calendaristice) pentru o comandă făcută acum 1 an și 4 luni, dar pe care nu am mai reușit s-o ridic, deci coletul nu a fost achiziționat, ci a fost returnat. Acum vor să achit cuantumul coletului în valoare de 63,61 RON, plus suma de 378,45 RON, cât pretind ei că a costat redactarea notificării. Este invocat un tarif de avocat conform punctului 42 din Tariful Avocaților (Monitorul Oficial al RS, nr. 2/15, 28/18 și 70/22) în corelare cu alineatul 3 al articolului 11 din același tarif. Menționez că se solicită achitarea sumei totale în cont de Revolut, prin PayPal sau prin cardul de plată. Vă las mai jos un fragment din e-mailul primit nu de la firma de la care am comandat, ci de la o pretinsă societate de avocatură, HORVAT LAW FIRM, o.p., d.o.o.:

"Subliniem că, în cazul în care cumpărătorul nu ridică articolele comandate trimise cu plata la livrare, iar coletul este returnat vânzătorului după expirarea termenului de păstrare la serviciul de curierat, acest lucru nu este considerat o retragere din contract, deoarece contractul rămâne valabil. În caz de neridicare, cumpărătorul este responsabil față de vânzător sau expeditor pentru prejudiciul cauzat, inclusiv costurile de expediere și returnare a produselor către vânzător, precum și toate costurile fixe aferente."

Pot fi obligată să achit un colet neprimit? Este o tentativă de phishing?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu plătiți, e escrocherie.
Interesant însă că au avut date despre coletul dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolele invocate par inventate aduce a teapa..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de retur al unui produs defect cristiulian cristiulian Buna ziua, Am o nelamurire in privinta unei comenzi facuta cu ceva timp in urma, la distanta. Dupa o prealabila consultare telefonica si citirea ... (vezi toată discuția)
Transportul comenzilor online neridicate sau refuzate Maria32 Maria32 Buna ziua, Sunt administratorul unui magazin online si ma confrunt cu comenzi neridicate sau refuzate la primire- fara nici un motiv-de cumparatori. Va rog ... (vezi toată discuția)
Refuzarea unui colet neconfirmat xRaven xRaven Buna ziua ! Am o mica problema. Se presupune ca am comandat un produs si m-am trezit cu curierul la usa cum ca trebuie sa platesc respectivul colet, ... (vezi toată discuția)