avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Activitate user2032

Activitate user2032

Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
Va multumesc mult pentru raspunsuri!

M-am inteles cu avocatul sa ma reprezinte pana la finalul procesului. Am intocmit un contract de asistenta juridica, in care la rubricile si subpunctele "Alte mentiuni cu privire la onorariu", "Cheltuieli", "Alte clauze" nu a fost adaugat nimic.

La inceput l-am intrebat daca va trebui sa mai platesc ceva pe parcurs, iar dumnealui mi-a raspuns ca nu.
Intr-un studiu privind cheltuielile de judecata, am citit urmatoarele:
"Partea care are câștig de cauză suportă costurile privind remunerarea propriului reprezentant legal sau avocat consilier, în măsura în care acestea depășesc nivelul stabilit de instanță ca fiind rezonabil și nu trebuie neapărat suportate de partea căzută în pretenții." Dupa cum prevede studiul, acestea sunt singurele cheltuieli suportate de partea care are castig de cauza. Corectati-ma daca am gresit, va rog.

Inca nu am inteles justificarea reala a celei de-a doua sume de bani pe care i-am platit-o. Daca gasiti dumneavoastra vreo justificare, va rog sa imi scrieti. Si referitor la ceea ce reiese din studiu, se pare ca ar trebui sa imi recuperez toti banii cheltuiti, in afara de partea de onorariu care depaseste nivelul stabilit de instanta. Deci de ce nu voi putea recupera si banii acestia (a doua suma platita)?

De asemenea, la inceput mi-a garantat ca imi va obtine daune morale cu o valoare de 3-4 ori mai mare decat ceea ce mi-a obtinut de fapt. Nu am adus in discutie aspectul acesta fata de dumnealui, pentru ca nu m-au interesat daunele morale. Dar acum totul imi pare dubios si ma indoiesc de profesionalismul dansului.

Buna seara,


Nu am cunostinte juridice, dar am impresia ca avocatul meu incearca sa ma insele. Sunt parte vatamata intr-un dosar penal aflat in stadiul de apel, cu obiectul lovirea sau alte violente. Pana in momentul de fata am platit urmatoarele:

- onorariu avocat (pe care instanta de fond l-a apreciat "disproporţionat de mare, în condiţiile în care acesta nu s-a prezentat la toate termenele de judecată şi a depus doar cererile de constituire ca parte civilă şi de achitare a cheltuielilor de judecată"). Drept urmare, voi putea recupera doar jumatate din suma.

- o suma de bani echivalenta cu onorariul avocatului, pentru plata avocatului si a executorului in vederea recuperarii daunelor morale, a onorariului si a sumei in cauza (cel putin asta a fost justificarea avocatului in momentul in care mi-a cerut aceasta suma. Ulterior, cand l-am intrebat din nou, mi-a spus ca suma a fost, de fapt, pentru el si ca va trebui sa platesc si executorul, mai tarziu. De asemenea, mi-a spus ca NU voi putea recupera aceasta suma).

Avocatul mi-a mai cerut:

- 400 lei reprezentand taxa de timbru, sau ceva in sensul acesta. Cand i-am cerut justificarea in detaliu a acestei sume, brusc suma a scazut la 200 lei. Dumnealui mi-a spus ca o pot plati la Posta. Dupa alte cateva minute de discutie, l-am rugat sa plateasca el aceasta taxa, urmand sa imi dea chitanta, iar eu sa ii rambursez suma. A acceptat, dar apoi nu a mai adus niciodata in discutie aceasta taxa.

- onorariu executor, pe care trebuie sa il achit in contul bancar al executorului.

Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra despre toate acestea si sa imi enumerati/explicati toate cheltuielile necesare in cazul unui astfel de proces.
Va multumesc mult si astept raspunsul dumneavoastra!
Buna seara!
Trebuie sa formulez cererea pentru obtinerea unui ordin de restrictie impotriva unui individ, insa nu stiu ce trebuie sa cuprinda aceasta cerere. Mi s-a spus ca exista un model de astfel de cerere pe portalul tribunalului, dar nu am reusit sa-l gasesc.
Puteti, va rog, sa ma indrumati in acest sens?
Multumesc!