avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de restrictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de restrictie

Buna seara!
Trebuie sa formulez cererea pentru obtinerea unui ordin de restrictie impotriva unui individ, insa nu stiu ce trebuie sa cuprinda aceasta cerere. Mi s-a spus ca exista un model de astfel de cerere pe portalul tribunalului, dar nu am reusit sa-l gasesc.
Puteti, va rog, sa ma indrumati in acest sens?
Multumesc!
Cred ca va referiti la un ordin de protectie conf. Legii 217/2012, numai ca individul trebuie sa fie membru de famile.
ART. 5
În sensul prezentei legi, prin membru de familie se înţelege:
a) ascendenţii şi descendenţii, fraţii şi surorile, copiii acestora, precum şi persoanele devenite prin adopţie, potrivit legii, astfel de rude;
b) soţul/soţia şi/sau fostul soţ/fosta soţie;
c) persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi sau dintre părinţi şi copii, în cazul în care convieţuiesc;
d) tutorele sau altă persoană care exercită în fapt ori în drept drepturile faţă de persoana copilului;
e) reprezentantul legal sau altă persoană care îngrijeşte persoana cu boală psihică, dizabilitate intelectuală ori handicap fizic, cu excepţia celor care îndeplinesc aceste atribuţii în exercitarea sarcinilor profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

pot obtine ordin de restrictie daca violentul nu e din familie ? florintelescu florintelescu buna as dori sa obtin un ordin de restrictie impotriva cuiva din afara familiei care a vrut sa-mi violeze domiciliul,inarmat cu un topor!cum pot obtine un ... (vezi toată discuția)
Conditii solicitare ordin de restrictie mariascripcaru mariascripcaru in ce conditii pot solicita ordin de restrictie impotriva unei persoane care m-a agresat si ma ameninta in continuare ,persoana nefiind din familie .Multumesc ... (vezi toată discuția)
Ordin de protecție ContSters147303 ContSters147303 Buna seara, Se poate obține ordin de protecție/restrictie impotriva unui vecin de bloc violent pe care l-am reclamat si la poliție? Multumesc (vezi toată discuția)