avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate geo964

Activitate geo964

Buna ziua!..detin in copropietate cu sotia mea un apartament, as dori sa stiu daca se poate si in ce conditii sa cumpar partea ei de propietate, astfel eu devenind unic propietar, fara ca in urma unui ulterior partaj sotia sa nu poata emite pretentii banesti sau de alta natura asupra apartamentului.
Doresc sa achizitionez o masina noua si as dori sa stiu in ce masura si in ce conditii se poate cumpara un voucher rabla de la potentiali vinzatori.In acelasi timp daca i-mi poate spune cineva in ce consta fizic acest voucher si cu ce ar trebui sa ma prezint la dealer-ul auto pentru am fi acceptat
Răspuns la discuția Timpul de munca si repaus
Deci in consecinta ziua libera platita este considerata 8ore doar in statul de plata,altfel in cadrul planificari timpului de lucru este luata in calcul ca si zi de repaus.
Va multumesc tare mult pentru bunavointa si raspunsurile date.
Deci in consecinta ziua libera platita este considerata 8ore doar in statul de plata,altfel in cadrul planificari timpului de lucru este luata in calcul ca si zi de repaus.
Va multumesc tare mult pentru bunavointa si raspunsurile date.
Perfect de acord totusi in cadrul unei saptamini de lucru conform codului munci nu se pot depasi 48 ore unde sint cumulate si orele suplimentare.
In cazul de fata avind in vedere ca ziua libera platita este luata in considerare (in statul de plata) 8 ore, rezulta: luni8 ore + (marti,miercuri,joi,vineri zile libere platite 4*8=32ore) + simbata12ore + duminica4ore(intervalul orar 20-00 )= un total de 56 ore fata de cele maximum 48 stipulate in codul munci?
Zilele libere(48ore) vor veni dupa tura de noapte,iar orele suplimentare se platesc .Intrebarea este fata de cele aratate mai sus daca este corecta o astfel de planificare si daca nu ar trebui sa beneficieze de simbata si duminica ca zile de repaus(mentionez ca in continare angajatul isi va desfasura activitatea in ture de 12 ore)?
Este corecta o planificare a timpului de luru de forma:
Lni 8ore:marti,miercuri,joi,vineri libere platite (provenite din efectuarea de ore suplimentare),sinbata 12 ore(8-20),duminica 12ore(20-8).Întrebarea in cazul acesta este daca angajatul in cazul acesta nu ar trebui sa beneficieze de repaus in zilele de simbata si duminica?
As dori sa stiu daca zilele libere platite (provenite din efectuarea de ore suplimentare) sunt assimilate ca si zile de repaus(avind in vedere faptul ca in pontaj ele se considera ca fiind 8 ore lucrate)?
As dori sa stiu in ce clasa (grupa) de munca ma incadrez ,avind in vedere faptul ca i-mi desfasor activitatea 100% din timpul de lucru lunar in subteran (-20m fata de cota 0 minimum),specific totodata ca programul de lucru este unul inegal de tura 12-24 cu 12-48?
Este corecta o programare a timpului de lucru sub forma: luni8ore:marti,miercuri,joi si vineri-libere platite(ca urmare a efectuari de ore suplimentare),simbata-12ore( intervalul orar8-20),duminica12ore(interval orar20-8). Intrebarea este daca angajatul in urma programului de lucru de luni pina vineri,nu ar fi trebuit sa beneficieze de repaus in zilele de simbata si duminica (avind in vedere faptul ca ziua libera platita in pontaj este consemnata ca 8 ore lucrate ,deci per total astfel ralizinduse cele 40 ore necesare unei saptamini ),si intrarea efectiva in programul de lucru in tura de 12 ore sa aiba loc cu inceputul saptamini urmatoare?