avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate gheniga

Activitate gheniga

Bună ziua .Revin cu întrebarea,pusa ieri,cu precizări.Magazinul meu este legat de locuință mea personala,are o ușă, cale de acces ptr cumpărători,iar în spatele mesei(tejghea),mai am o ușă care duce lntr-o camera a locuinței mele.Aceasta ușă,o folosesc foarte rar,eu și gestionara de la magazin.cand a venit în control politia vamala,mi-a zis ca nu este legal,sa am aceasta ușă comuna cu loc . mea.Dumneavoastra ce părere aveți?
Bună ziua.Am și eu o întrebare,am un magazin mixt,legat de locuință mea personala un ușa de întrare și ieșire în magazin..Magazinul are o ușă comuna cu o camera din loc personala.De câte ori vine politia vamala în control,îmi spune ca nu e legal cu aceasta ușa.Usa o folosesc rar ca acces în mag. a mea sau a gestionarea din mag..Rog lamuriti -ma cum e corect.Pe ușa am pus un afiș cu inscripția SPATIU PRIVAT.Va mulțumesc!
Bună ziua.Am o întrebare,în cazul comercializarii cu tigari fără timbru,care este valoarea amenzii,după noua lege.Am înțeles ca nu mai răspunzi penal pana 10000 de buc,dar se aplica o amenda de 10000 lei.Este aceiași valoare indiferent de cantitate,sau variabila in functie de cantitate?
Buna ziua.As dori sa intreb ptr un specialist in calcularea pensiilor,cum se calculeaza la valoare pensie indicele de corectie de 1,41.Mentionez ca momentan am o pensie de 1292 lei.Am dat in instanta si am castigat un indice de corectie de 1,41,fata de cel calculat in deciziea de pensionare la limita de varsta de 1,2.Stagiul total de cotizare este de 37 ani.5 luni si 12 zile,numarul total de puncte realizate este de 23.89803,punctajul mediu anual este de 0.81430,indice de corectie de 1,2?.Va multumesc!
Bună ziua.As dori sa întreb,în legătură cu casele de marcat,am primit pe SPV eroare la raportare raport Z,dar pe raportul Z se confirma cu succes transmiterea.In alt caz ptr ca nu are activitate,la care se trimite formularul F4109,se cere legarea casei la anaf.Sau în alt caz,după predarea memoriei,se cere în continuare formularul F4109.Cum ar trebui de procedat în cazurile respective.Va mulțumesc!
Buna ziua.A-si dori sa intreb la programul de contabilitate saga ps,cum se procedeaza la calcularea veniturilor si a cheltuelilor ptr declaratia unica.M-am uitatat in ecranul inchidere an,dar nu prea inteleg.Se mai calculeaza constanta K,ptr venituri si cheltueli?.Intreb ptr declaratia unica.
Bună ziua.as vrea o informație,în cazul șomajului tehnic,ptr o firma de construcții,se poate aproba,în contextul ca firma beneficiază de facilități fiscale,iar activitatea trebuie sa fie de cel puțin 80% construcții.Daca se închide temporar activitatea ,mai beneficiază de facilități?
Bună ziua.Cine îmi poate spune,ce sa întâmplat cu mărirea preturilor la asigurări auto,și care este modalitatea de calcul la aceste asigurări?
Buna ziua.cum trebuie de procedat ptr facilitari de plata la salariatii din constructii,mai precis cand se face contractul de munca cum trebuie de procedat ,ca in cazul cand faci statul de plata la declaratia 112 sa apara cotele cu sumele scutite la obligatiile la buget?
aAs avea rugamintea ,ca cineva sa-mi dea mai multe detalii pe aceasta tema.

va multumesc anticipat Gheorghe Niga
Buna ziua.Sant un agent economic(comert),am un mag mixt anexat de locuinta personala.Mentionez ca din mag.am o intrare de legatura cu locuinta mea,care nu are legatura ca magazie de marfuri.
Intr-o zi a venit politia,in control,intrand abuziv in locuinta mea, fara mandat de perchezitie.Este corect?.se poate da in instanta acest abuz?