avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate tiberiuborsa

Activitate tiberiuborsa

Deși am un contract valabil până la data de 15 septembrie 2022 la ENEL ENERGIE S.A., factura care am primit-o nu respectă clauzele contractuale. La convorbirea telefonică care am avut-o cu un reprezentant ENEL, mi-a spus că întrucât consumul mediu lunar pentru anul 2021 a fost calculat la valoarea de 334 kw, calculul facturii se face conform OUG 27/2022. Întrebarea mea este că această OUG 27/2022 anulează contractul valabil încheiat cu ENEL? Menționez un paragraf din contract ,,Pe toată perioada de valabilitate a condiţiilor economice, Furnizorul va suporta integral costurile dezechilibrelor.'' Vă multumesc
Un sindicat poate sa plateasca drepturi de delegare celor care fac parte din Comitetul Director (organ de conducere colectiv) pentru deplasari in interesul organizatiei daca acestia nu au statut de angajati ai acesteia? Dar unor simpli membrii de sindicat le poate plati drepturi de delegare cand participa la un miting? Diurnele sunt scutite de plata impozitului daca nu depaseste limita legala?
Discuție impozit
persoana fara venit nici pensie si nici ajutor social, sotul decedat, beneficiaza de scutire la impozit (casa si gradina) conform legii, in conditiile in care nu este singura mostenitoare, la acestea mai avand dreptul si cei 2 copii? va multumesc!
Discuție scutire impozit
Daca persoana adulta este in incapacitate de munca dovedita prin acte medicale, poate beneficia de venitul minim garantat ca forma de asistenta sociala? Nu ati facut referire la scutirea de impozit in acest caz. Va multumesc!
Daca persoana adulta este in incapacitate de munca dovedita prin acte medicale, poate beneficia de venitul minim garantat ca forma de asistenta sociala? Nu ati facut referire la scutirea de impozit in acest caz. Va multumesc!
persoana singura fara venit (venit = 0), sotul decedat in 2014 (fost pensionar), conform legii nu poate beneficia de pensie de urmas decat la implinirea varstei standard e pensionare (25 ianuarie 2020), poate beneficia de vreun ajutor material in baza unei legi? si daca este scutita de impozit (casa si gradina) pentru perioada cat nu are nici un venit? (mentionez, casa si gradina este cota parte in urma decesului sotului care a fost proprietar, la care mai au dreptul si cei doi copii). Va multumesc!
Răspuns la discuția pensie de urmas
art. 86 aliniat (2) din legea pensiilor spune ,,Soţul supravieţuitor are dreptul la pensie de urmaş, indiferent de vârstă şi de durata căsătoriei, dacă decesul soţului susţinător s-a produs ca urmare a unui accident de muncă sau a unei boli profesionale şi dacă nu realizează venituri lunare dintr-o activitate profesională pentru care asigurarea este obligatorie ori dacă acestea sunt mai mici de 35% din câştigul salarial mediu brut, prevăzut la art. 33 alin. (5)." Ori decesul sotului sustinator s-a datorat unor boli profesionale, iar sotul supravietiuitor (sotia) nu beneficiaza de nici un venit, castigul salarial este 0 (zero)! intrebarea mea este, totusi de ce nu are dreptul la pensie de urmas decat la implinirea varstei standard? si care este varsta standard de pensionare la femei la aceasta data?
Răspuns la discuția pensie de urmas
care este motivarea ca la data de 25.01.2020 beneficiaza de pensie de urmas?
Răspuns la discuția coasigurat
da, salariat, mama nu are nici un venit.
Discuție coasigurat
buna ziua, ma intereseaza de ce acte am nevoie pentru coasigurat (mama)? va multumesc!