avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate ovidiudif

Activitate ovidiudif

Răspuns la discuția Concediul de odihna
Chiar nimeni ?
Angajatii civili din M.A.I. beneficiaza de decontarea serviciilor turistice pe perioada concediului. conform Ordonantei 80/2018:
"(4) Prin excepție de la prevederile alin. (3), în anul 2018, pentru personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, se decontează serviciile turistice prestate de unități aflate pe teritoriul României, efectuate în perioada concediului de odihnă, în limita valorică a 1.450 lei"
Cei din MAI au dispus verbal ca zilele de sambata, duminica si cele declarate libere sa nu fie decontate chiar daca sunt in perioada concediului. Adica eu daca am concediu 10 zile se deconteaza factura doar pentru zilele de luni-vineri, zilele de sambata duminica urmand sa nu fie decontate si deci sa le platesc eu.
Intrebarea mea este ce se intelege prin expresia "pe perioada concediului de odihna"
1. Daca imi iau concediu 10 zile se deconteaza si serviciile turistice din cursul weekendului?
2. daca imi iau concediu de vineri pana luni inclusiv se deconteaza serviciile turistice si pentru zilele de sambata - duminica?
Bunz ziua.
Ambii parinti sunt decedati iar eu sunt singurul mostenitor. Am facut succesiunea pentru un bun mobil pentru a avea un certificat de mostenitor. Parintii mei mai detineau si un imobil in care aveam si eu adresa de domiciliu, pe care nu l-am dezbatut la masa succesorala pentru ca nu imi pot permite achitarea acelor taxe. Intrebarea mea este: Pot inchiria, sau incheia un contract de comodat fara a dezbate succesiunea si pentru imobil?
Ideea e ca nici cartea de identitate nu am putut sa o fac decat provizoriu pe un an deoarece nu sunt propietar la acea adresa.