avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce posibile probleme implica primirea in spatiu a unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce posibile probleme implica primirea in spatiu a unei persoane?

Am un apartament si ca sa nu ramana nelocuit am gasit un prieten care va locui acolo fara chirie, doar sa isi plateasca facturile, sa ude florile etc...
Deci nu doresc sa fac contract de inchiriere pt ca nu va plati chirie. Doamna notar a spus ca nu pot face contract de comodat pt ca unul dintre proprietari (mostenitori) a decedat si trebuie facuta mai intai succesiunea.

Intrebarea mea este daca prietenul respectiv va avea vreun drept asupra locuintei mele in urma primirii in spatiu. (doresc sa aiba o forma legala de a locui la adresa mea, de ex. viza de flotant etc.) E vreo diferenta intre viza de flotant si primire in spatiu?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ovidiudif , utilizator 11:15, 21 Mai 2015
poate fi primit in spatiu pur si simplu. se poate face o declaratie la politie in care se arata acest lucru. puteti face un contract de inchiriere cu o suma modica ca si pret si un termen.fiind chirias nu are nici un fel de drepturi asupra locuintei. chiriasul foloseste locuinta, o intretine in anumite limite dar nu poate face acte de dispozitie asupra ei.
ileana_cozanzeana a scris:

Am un apartament ...
Doamna notar a spus ca nu pot face contract de comodat pt ca unul dintre proprietari (mostenitori) a decedat si trebuie facuta mai intai succesiunea.


Intrebarea e ...cine sunteti?
Coproprietarul ramas in viata al acestui apartament, in timp ce un alt coproprietar a decedat si se pune problema mostenirii cotei ce i-a apartinut acestuia din urma?

Ori sunteti si dvs. un ...posibil mostenitor al acestui apartament ce a apartinut in intregralitate unui proprietar decedat?

Adica aveti deja ceva din acest apt. ori doar dorinta de a avea ceva...alaturi de altii?
Pentru ca din formularea "unul dintre proprietari (mostenitori) a decedat" n-am prea priceput mare lucru. Cine a decedat?
incercati sa faceti succesiunea si sa faceti un contract de comodat.
ganditi-va si la situatia in care la un moment dat acest prieten nu mai doreste sa paraseasca imobilul.
Avokitten, pai de asta mi-e si mie teama...ca il bag in casa mea si dupa aia nu pot sa il mai scot...din pacate nu avem timp de succesiune, e prea complicat acum...
Multumesc mult
nu stiu de ce spuneti ca nu e timp de succesiune ca si daca sunteti mai multi proprietari ai imobilului dintre care numai dvs va dati acordul ca sa locuiasca amicul dvs acolo...sa vedeti ce iese dupa ce afla ceilati proprietari.
referitor la scoaterea micului dvs din casa, se va putea face prin actiune in evacuare daca nu vrea sa plece cand ii ziceti.
de aceasta va zic sa faceti totusi un contract cu el ca sa aveti o justificare in instanta.

Alte discuții în legătură

Locuirea in apartament inainte de incheierea succesiunii Adriana_Marinescu Adriana_Marinescu Buna ziua, La inceputul lunii octombrie a decedat o matusa de-a tatalui meu, el ii era nepot dupa sora. Inainte de a muri, ea a incheiat un testament la ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant Orasand Orasand Buna ziua!As avea o intrebare.De curand am dat apartamentul nostru cu contract decomodat da doar semnat intre noi si ei,iar acum dupa cateva zile mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Lamuriri luare in spatiu bossake bossake Sunt proprietar (50% eu, 50% mama mea care este decedata, nu am frati) al unui apartament cu 3 camere. In urma cu 1 luna am inchiriat apartamentul, si am ... (vezi toată discuția)