Motivul de recurs a fost pensia de intretinere pentru copil si valoarea unor bunuri din partaj (sulta ce urma a fi platita).Divortul a fost conexat cu partajul.Nu a contestat nimeni desfacerea casatoriei pronuntata in prima instanta..
Ce insemna efecte juridice? Cadastrul, intabularea ,inscrierea in cartea funciara sunt efecte juridice?Sunt ingrijorat pentru ca pana in 2023 toata lumea va trebui sa inregistreze proprietatile ,gratuit conform Programul National de Cadastru si Carte Funciara 2015-2023 (PNCCF) a fost aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 294/2015, care a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 309 din 6 mai si se aplica de la data publicarii.
Ma intreb daca o sa am probleme cu contractul de vanzare cumparare mentionat mai inainte.
Revin cu date concrete despre ordinea cronologica a actiunilor:
- judecatorie :sentinta din 29 sept.1997 - se declara desfacuta casatoria si omologheaza partajul voluntar al bunurilor si cuprinde lista acestora
- tribunal:sentinta din 28 apr. 1998 - modifica sentinta judecatoriei (modifica sulta pe care fosta sotie trebuie sa o plateasca in urma partajului si pensia alimentara ,pastreaza restul dispozitiilor sentintei)
- act de vanzare cumparare incheiat in 25 mai 1998
- curte de apel:sentinta din 8 oct. 1998 -respinge ca nefondat recursul In aceasta situatie este corect ca in actul de vanzare cumparare cumparatorul apare ca necasatorit?
Cred ca m-am incurcat in termeni (tribunal, judecatorie, curte de apel) recursul a fost respins la curtea de apel.De fapt eu de cind sunt divortat ? La data respingerii recursului sau la data hotararii de divort ramasa definitiva prin respingerea recursului.
Faptul ca in contractul de vanzare cumparare cumparatorul apare ca necasatorit (desi are hotarire de divort dar care nu este definitiva la momentul incheerii actului de vanzare cumparare pentru ca dupa incheerea contractului de vanzare cumparare a fost atacata cu apel ,apel care ulterior a fost respins) nu poate fi considerat fals in declaratii?
Avand in vedere noua lege referitoare la cadastru si intabulare gratuita (si obligatorie cred)
acest act de vanzare cumparare va fi considerat valabil? Se va putea face cadastrul si intabularea?