Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare stare civila cumparator in contract de vanzare cumparare

Cum se poate rectifica starea civila a cumparatorului intr-un contract de vanzare cumparare (din necasatorit in casatorit)
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 22:35, 30 Mai 2015
Buna ziua,
Daca la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare erati necasatorit, ati dobandit bunul in proprietate exclusiva. Daca, insa, la acel moment erati casatorit, nu are importanta mentiunea ”necasatorit” din contract, bunul ramanand dobandit in timpul casatoriei, deci, fiind dobandit in propritate comuna devalmasa.
Faptul ca in contractul de vanzare cumparare cumparatorul apare ca necasatorit (desi are hotarire de divort dar care nu este definitiva la momentul incheerii actului de vanzare cumparare pentru ca dupa incheerea contractului de vanzare cumparare a fost atacata cu apel ,apel care ulterior a fost respins) nu poate fi considerat fals in declaratii?
Avand in vedere noua lege referitoare la cadastru si intabulare gratuita (si obligatorie cred)
acest act de vanzare cumparare va fi considerat valabil? Se va putea face cadastrul si intabularea?
Pe aspect de fals in declaratii nu ar trebui sa existe probleme. In ceea ce priveste dobandirea bunurilor, daca s-a facut partajul bunurilor comune odata cu divortul, nu exista niciun risc. In momentul casatoriei erati supus regimului comunitatii de bunuri (toate bunurile erau dobandite in proprietate comuna), la momentul incetarii casatoriei prin hotararea de divort - data in prima instanta (pentru ca s-a respins apelul), regimul comunitatii de bunuri a incetat potrivit art. 319 Cod civil. Astfel, toate bunurile dobandite ulterior vor fi in proprietatea dumneavoastra exclusiva.
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
Ramona Tofan, Avocat
Cred ca m-am incurcat in termeni (tribunal, judecatorie, curte de apel) recursul a fost respins la curtea de apel.De fapt eu de cind sunt divortat ? La data respingerii recursului sau la data hotararii de divort ramasa definitiva prin respingerea recursului.
Consider ca de la data hotararii de divort ramasa definitiva.

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate sot/sotie NICOL72 NICOL72 sotul meu a cumparat un imobil in timpul casatoriei dar in actul de vanzare cumparare apare ca necasatorit. Ce implicatii are acest lucru? Trebuie modificat ... (vezi toată discuția)
Interesare cornelia77bc cornelia77bc buna ziua, sunt casatorita de 10 ani si de 6 ani locuiesc in apartamentul soacrei,iar anul acesta ia facut sotului meu contract de vanzare cumparare pe ... (vezi toată discuția)
Autenticitatea unei tranzactii in caz de divort adnana1967 adnana1967 In 8.12.1997 prin sentinta civila s-a hotarat desfacerea casatoriei,incredintarea copilului si s-a facut o tranzactie pentru bunurile comune semnata de mine si ... (vezi toată discuția)