avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate Vartgoth

Activitate Vartgoth

Intradevar nu am convenit asa ceva, Multumesc!
BUna ziua ,

Am cumparat un loc de parcare , efectiv am cuparat parcela de 13 m2 care a fost dezbinata dintr-un teren mai mare. Am fost la notar , am facut contractul de cumparare, am platit taxele notariale. Stiu ca trebuie cumva luat in evidenta pentru impozit faptul ca acum e in posesia mea acest mic teren. trebuie sa mai fac eu ceva? Sau Notarul da mai departe infomatia asta catre fisc?

Multumesc!
Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc relativ nou : 6 ani. Doar recent noi propietarii ne-am dat seama ca nu avem niciun document de la constructor asa cum cere legea.
Stiu ca trebuie sa existe o carte tehnica cel putin( nu stiu daca si alte acte ar trebui sa ajunga in posesia asociatiei de propietari).
Am incercat sa contactam Constructorul ..dar nu e cooperant si nu doreste sa vina cu niciun document.
Am facut o cerere catre primarie sa ne dea dansii ce documente ar fi avut in urma aprobarii constructiei ..sau receptiei. am primit raspunsul sec cum ca potrivit legii X contructorul are obligatia de a aduce aceste documente. Ne-au intors la constructor.
Acum ce e de facut ..avem vreo parghie juridica de a obtine docuemntele? trebuie sa dam constructorul in judecata daca nu vrea sa vina cu actele? sau e deja prea tarziu - 6 ani de la constructie?
Va multumesc,
Multumesc pentru raspuns, nu am semnat inca:) . daca aveti vreo idee ce ar putea urmari o asemenea clauza as fi foarte bucuros sa aflu , Multumesc!
Buna ziua,

Vand un apartament si in forma propusa de contract de Notar apare urmatoarea clauza:
"Potrivit art. 2386 al.1 Cod civil, eu, Vânzătorul beneficiez de o ipotecă legală pentru restul de preţ rămas neachitat, dar declar pe proprie răspundere, cunoscând prevederile art. 326 Cod penal privind falsul în declarații, că renunţ în mod expres la acest beneficiu, conform art. 2428 lit. c. Cod civil."

Cumparatorul urmeaza sa imi achite o parte de bani cash iar "restul" cu un credit prima casa. Inteleg ca banca imi va vira mie banii direct, nu cumparatorului. Totusi nu inteleg de ce ar trebui eu sa renunt la beneficiul ipotecii legale pentru restul de pret ramas neachitat. Oricum daca cumparatorul si evident banca sunt de buna credinta ipoteca se radieaza la momentul achitarii pretului.

Ma puteti ajuta sa inteleg poate mai bine formularea de mai sus.

Multumesc.
Răspuns la discuția Art. 2386 Cod Civil
Multumesc pentru raspunsul prompt! Am inteles acum!
Salut ,
Vreau sa vand un apartamanet si in Draftul de precontract Notarul a pus si fraza urmatoare : "În acelaşi timp, Promitentul Cumpărător are dreptul, ca la termenul fixat prin prezentul înscris pentru autentificarea contractului de vânzare, să solicite înscrierea în cartea funciară în favoarea sa, a unei ipoteci legale asupra imobilului, pentru restituirea sumei plătite în baza antecontractului, potrivit art. 2386 pct.2 Cod civil. "
imi poate explica cineva mai pe intelesul oricui la ce se refera punctul 2 din art 2386 cod civil ..si anume:
Ipoteca imobiliară
Art. 2386
Creanţele care beneficiază de ipotecă legală
În afara altor cazuri prevăzute de lege, beneficiază de ipotecă legală:

2. promitentul achizitor pentru neexecutarea promisiunii de a contracta având ca obiect un imobil înscris în cartea funciară, asupra imobilului respectiv, pentru restituirea sumelor plătite în contul acestuia;

Multumesc!



Salut, da poate nu e destul de clara acea fraza, ca sa clarific, unii dintre proprietari la momentul cand s-a infiintat asociatia au motivat fie ca nu vor sa faca parte( ca nu semneaza nimic) sau altii ca e aprtamentul pe numele mamei care este tocmai nu mai stiu pe unde ..si ca nu auacte ..etc etc. si ca sa iterez intrebarea, acestia au voie sa voteze in asociatie, cu privire la problemele blocului desi nu fac parte din asociatie?
Buna ziua,

Ma intereseaza sa stiu ce se intampla daca la sedintele unei asociatii de proprietari (bloc de locuinte) participa si acei proprietari care nu fac parte din asociatie, care nu au putut din diferite motive sa se inscrie in asociatie sau altii care nu au vrut deloc.

Acestia, au voie sau au dreptul de a vota in deciziile asociatiei cu privire la situatia imobilului ..sau ei trebuie doar sa se supuna votului membrilor asociatiei?

Va multumesc!