avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Documentele unui bloc: cartea tehnica, etc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Documentele unui bloc: cartea tehnica, etc

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc relativ nou : 6 ani. Doar recent noi propietarii ne-am dat seama ca nu avem niciun document de la constructor asa cum cere legea.
Stiu ca trebuie sa existe o carte tehnica cel putin( nu stiu daca si alte acte ar trebui sa ajunga in posesia asociatiei de propietari).
Am incercat sa contactam Constructorul ..dar nu e cooperant si nu doreste sa vina cu niciun document.
Am facut o cerere catre primarie sa ne dea dansii ce documente ar fi avut in urma aprobarii constructiei ..sau receptiei. am primit raspunsul sec cum ca potrivit legii X contructorul are obligatia de a aduce aceste documente. Ne-au intors la constructor.
Acum ce e de facut ..avem vreo parghie juridica de a obtine docuemntele? trebuie sa dam constructorul in judecata daca nu vrea sa vina cu actele? sau e deja prea tarziu - 6 ani de la constructie?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:50, 22 Noiembrie 2016
Solicitati oficial serviciului urbanism din primarie care detine toate documentele in baza carora se intocmeste cartea tehnica a constructiei
Conditionat de orasul in care locuiti exista si alte variante pentru a intra in posesia cartii tehnice a constructiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea tehnica a unui imobil lustelu lustelu Sintem proprietarii unor apartamente intr-un bloc nou,constituiti intr-o Asociatie de Proprietari legal infiintata. Dezvoltatorul refuza predarea Cartii ... (vezi toată discuția)
Predare cartea tehnica a constructiei catre asociatia de proprietari andreea9219 andreea9219 Buna seara. In anul 2017 am solicitat constructorului cartea tehnica a constructiei, in ideea in care stiam ca orice ansamblu nou de locuinte trebuie sa aiba ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul nu vrea să ne dea cartea tehnică a imobilului. de unde putem obține o copie? razvanlupu razvanlupu Buna ziua, Suntem Asoc de Proprietari care in decurs de 2 ani incercam sa obtinem cartea imobilului de la dezvoltator ( dezvoltatorul nu doreste sub nici o ... (vezi toată discuția)