avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate aleeldyamante

Activitate aleeldyamante

Buna ziua.

Detin o proprietate in Loc.Feleacu, sat Feleacu, jud. Cluj.
Proprietatea are 1301 mp si este impartita in doua CF-uri.
I. CF - 801 mp (Casa + Anexa gospodareasca grajd + Curte + Grajd)
II. CF - 500 mp (Curti constructii)

Dorinta mea este de a vinde aceasta proprietate dar am cateva nelamuriri si sper sa ma ajutati in solutionarea lor.

1. Cum as putea afla, cu cat se vinde mp ?
2. Exista o diferenta a pretului/mp in ceea ce priveste continutul CF I, respectiv CF 2 sau mp la vanzare se calculeaza la fel in momentul care fixez pretul ?
... ex. Daca eu doresc sa cer 100 euro/mp acesta va fi impus pe toti cei 1301 mp sau se calculeaza un pret mai mare pe suprafata construita si unul mai mic pe cea neconstruita ?

Momentan acestea sunt nelamuririle mele. In cazul in care vor mai aparea si altele am sa revin cu o completare.
Sper sa ma puteti ajuta.

Va multumesc.
Răspuns la discuția Vanzare Dacia 1310
Am vrut sa fie cat mai clar, oricum intr-un final am inteles. Multumesc pentru raspuns. Va doresc o seara placuta.
Răspuns la discuția Vanzare Dacia 1310
Buna ziua.

Multumesc pentru raspuns. Totusi, ca un exemplu daca eu nu doresc sa fac succesiunea, nu doresc intrarea in posesia vehiculului, iar punctul 3 este adevarat, atunci d.p.d.v. financiar ma va afecta pentru ca impozitul va trebui platit in continuare de mine pentru un bun pe care eu nu il posed si nici nu doresc sa il posed. Mentionez ca nici altcineva din familie nu doreste sa isi bata capul, nici cu ITP-ul, nici cu impozitul, etc. Deci tocmai de aceea intrebarea mea a fost si este : tot eu trebuie sa ma ocup de plata impozitului, sau tot familia mea e afectata in ciuda faptului ca tata a decedat iar eu nu doresc sa fac succesiunea ?
As dori un RASPUNS CONCRET pentru aceasta intrebare. Poate mi-ati raspuns dumneavoastra pana acum si nu am inteles eu exact.

Multumesc.
Răspuns la discuția Vanzare Dacia 1310
Buna ziua.

Deci chiar daca eu nu sunt proprietarul (ci doar un membru al familiei, fiul tatalui meu) si nu ma duc sa fac succesiunea ca sa o trec pe numele meu, tot eu sunt cel care va trebui sa platesc in continuare impozitul ?
Iar in cazul in care raspunsul la prima intrebare este afirmativ, pentru a radia masina, trebuie sa trec inainte tot pe la notar ca sa fac succesiunea, iar pe urma intr-un final sa ma pot scapa de ea prin radiere ?
Răspuns la discuția Vanzare Dacia 1310
Buna ziua.

Am inteles si va multumesc pentru raspuns. Totusi as mai avea o intrebare. Daca masina va fi lasata de izbeliste iar eu nu ma prezint la un notar pentru succesiune, ce se va intampla in acest caz ? Impozitul care se plateste in fiecare an va trebui in continuare platit de mine sau de cineva din familia tatalui meu ? As dori sa stiu daca pe mine ma va afecta intr-un fel d.p.d.v financiar, in cazul in care nu ma duc sa fac succesiunea.
Răspuns la discuția Vanzare Dacia 1310
Buna ziua.

In primul rand as dori sa va multumesc pentru informatii. In al doilea rand as dori sa stiu, este singura modalitate ?
Buna ziua.

Am o problema cu o masina care mi-a ramas in urma mortii tatalui meu. Tatal meu a murit recent, mai exact in data de 25.07.2015 iar eu in momentul de fata nu doresc sa folosesc masina, mai exact as dori sa ma scap de ea, singura problema fiind ca nu stiu exact ce e de facut. Am sa va explic putin situatia, poate cineva reuseste sa ma ajute cu un sfat sau poate chiar sa fie interesat sa o cumpere.

Detalii :

- Modelul este Dacia 1310 Break fabricat in anul 1991.

Documentele masinii pe care le detin sunt urmatoarele :

- Talon
- Cartea de identitate a vehiculului
- Asigurare valabila pana la data de 03.01.2016.

Mentionez ca nu are verificarea facuta, aceasta expirand la o zi dupa moartea tatalui meu, mai exact in data de 26.07.2015.
Mentionez ca impozitul a fost platit.

Acestea ar fi toate detaliile pe moment. Ideea de baza este ca nu stiu cum m-as putea descurca, ce optiuni am din moment ce masina nu este pe numele meu, ci pe al tatalui meu. Asa cum am mentionat mai sus eu doresc sa scap de ea cu orice pret dar nu stiu care este procedura de urmat.

Daca puteti, va rog sa ma ajutati.
Multumesc !