avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare Dacia 1310
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare Dacia 1310

Buna ziua.

Am o problema cu o masina care mi-a ramas in urma mortii tatalui meu. Tatal meu a murit recent, mai exact in data de 25.07.2015 iar eu in momentul de fata nu doresc sa folosesc masina, mai exact as dori sa ma scap de ea, singura problema fiind ca nu stiu exact ce e de facut. Am sa va explic putin situatia, poate cineva reuseste sa ma ajute cu un sfat sau poate chiar sa fie interesat sa o cumpere.

Detalii :

- Modelul este Dacia 1310 Break fabricat in anul 1991.

Documentele masinii pe care le detin sunt urmatoarele :

- Talon
- Cartea de identitate a vehiculului
- Asigurare valabila pana la data de 03.01.2016.

Mentionez ca nu are verificarea facuta, aceasta expirand la o zi dupa moartea tatalui meu, mai exact in data de 26.07.2015.
Mentionez ca impozitul a fost platit.

Acestea ar fi toate detaliile pe moment. Ideea de baza este ca nu stiu cum m-as putea descurca, ce optiuni am din moment ce masina nu este pe numele meu, ci pe al tatalui meu. Asa cum am mentionat mai sus eu doresc sa scap de ea cu orice pret dar nu stiu care este procedura de urmat.

Daca puteti, va rog sa ma ajutati.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Silver78 , utilizator 20:59, 3 August 2015
Prima data, veti merge la notar sa dezbateti succesiunea de pe urma decesului tatalui dvs.
In masa partajabila va fi inclusa si respectiva masina.
Ve-ti putea "scapa de ea" numai dupa ce veti avea certificatul de mostenitor in care se mentioneaza ca masina este un bun mostenit.
Buna ziua.

In primul rand as dori sa va multumesc pentru informatii. In al doilea rand as dori sa stiu, este singura modalitate ?
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua.

Am inteles si va multumesc pentru raspuns. Totusi as mai avea o intrebare. Daca masina va fi lasata de izbeliste iar eu nu ma prezint la un notar pentru succesiune, ce se va intampla in acest caz ? Impozitul care se plateste in fiecare an va trebui in continuare platit de mine sau de cineva din familia tatalui meu ? As dori sa stiu daca pe mine ma va afecta intr-un fel d.p.d.v financiar, in cazul in care nu ma duc sa fac succesiunea.
Veti plati impozitul in fiecare an pana la radierea ei.

Alte discuții în legătură

Mostenire masina felicika felicika In urma succesiunii dupa tatal meu am renuntat si eu si fratii mei la masina mostenita in favoarea mamei. Masina este veche din 1974 si nu circula ... (vezi toată discuția)
Instrainare autoturism ionelsighireanu ionelsighireanu Pentru ca mi-am cumparat o Dacia Solenta,vreau sa scap de batrina Dacia 1310 din 1996 ; m-am gindit s-o casez,radiez,s-o instrainez; un bun amic,ar dori sa ... (vezi toată discuția)
Masina - proprietar decedat ValentinB22 ValentinB22 Buna ziua. Am o intrebare , care nu am gasit un raspuns exact pana acum, nici chiar la politie / finante . Tatal meu avea o dacia din 1979.Masina numai ... (vezi toată discuția)