avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate Maria_S44

Activitate Maria_S44

Da sunt ok cu ceea ce spuneti, dar in momentul in care noi calculam salariile in baza legii 284/2010 ne raportam la un salar de baza care porneste de la 600 lei ori avem H 1091/2014, alin 2 care spune "Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art. 1. "
vedeti aici e problema mea!
ce fac cu salarul de baza?
Atunci eu nu inteleg, cei care sunt platiti din fonduri publice, adica cei care au salariile calculate conform legii 284/2010 nu beneficiaza de sporurile oferite de HOTĂRÂRII nr. 1.091 din 10 decembrie 2014?
Lor cand le sunt calculate sporurile la ce suma se aplica sporul de noapte de 25%?
salariul de incadrare este mai mic decat minimul pe economie deci nu pot sa-l aduc la valoarea prag a salariului minim pe economie si apoi sa calculez sporurile?
deci ce rost mai are majorarea salariului minim pe economie daca nu se aplica la sectorul bugetar?
sincer sunt total pierduta in legi si codul muncii...X-(
Buna ziua,
am si eu o problema:
o angajata s-a aflat in ingrijire copil pana la sfarsitul anului trecut, cu 2 zile inainte sa trebuiasca sa se intoarca la post a solicitat concediu fara plata. Cererea ei a fost aprobata deci s-a suspendat contractul ei de munca pentru 1 an fix. acum, in luna august ne-a adus la cunostinta faptul ca ea a nascut al doilea copil si solicita suspendarea contractului de munca pentru ingrijirea copilului pana la la varsta de 2 ani!
ce solutii am eu? #-o pot sa suspend un contract de munca deja suspendat?
si problema cea mai mare este faptul ca nu gasesc un articol care sa ma ajute cu situatia mea particulara#-o