avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Activitate mihai_30

Activitate mihai_30

Daca sunt in concediu medical de vineri pana vinerea urmatoare este legal ca angajatorul sa imi puna pe minus zilele de sambata si duminica in care eram in concediu medical? Justificarea lor este ca liberele legale care pica in timpul saptamanii(de luni pana vineri) se recupreaza in weekend,adica sunt ore pe minus.
Are importanta cate zile de spitalizare are un pacient care a fost victima a unui accident rutier?Dar detaliile legate de cat de grav a fost impactul si urmele lasate pe masina vinovatului?Conteaza la ceva gravitatea impactului,starea pacientului,etc?
Răspuns la discuția colegiul medicilor
Multumesc;presupun care sunt motivele(legate de nr zilelor de spitalizare si implicatiile asupra vinovatului),dar nu pot face acuzatii fara dovezi.Ma interesa unde pot face sesizari pentru analiza dosarului medical.
Va rog sa ma sfatuiti in privinta masurilor ce trebuie luate intr-un caz aberant-victimei unui accident rutier grav politraumatizata,intubata in ati,careia i se spune ca va sta luni de zile in spital, este scoasa de medicul care a preluat-o in urgenta din ati si vrea sa o externeze dupa cateva zile in conditiile in care exista traumatisme grave ce ii pot pune viata in pericol,fara sa vorbim de durerile cumplite si imposibilitatea de a se misca.
Este normal,legal ca la un pacient aflat in terapie intensiva sa vina cel care l-a accidentat grav
pe trecere de pietoni si sa incerce sa il influenteze cu complicitatea unui medic,care i-a permis sa intre la patul pacientului in afara orelor de vizita,fara acordul familiei pacientului si mai grav fara ca vreun medic sa ofere familiei vreo informarie legata de pacient(familia a putut intra doar cateva minute la vizita,fara a primi vreo informatie legata de starea pacientului)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este legal ca in lista la zi de intrtetinere sa fie adaugata o suma care e stabilita de presedintele de asociatie ca acoperire a unei datorii la Raja,datorie facuta de fosta administratora care a fugit cu banii? Mentionez ca locatarii au platit la momentul respectiv intretinerea,au chitante,dar Raja in loc sa incerce recuperarea de la administratora care a fugit cu banii pune penalitati asociatiei de locatari,iar noul presedinte si noua administratora adauga suma considerata de ei ca revine fiecarui apartament in lista actuala de intretinere si pun si ei penalitati de intarziere,desi locatarii au achitat la momentul respectiv ce trebuia si acum sunt obligati sa mai plateasca o data.
Fosta administratora nu a platit la Raja facturile si desi a fost sesizata politia suma nu a fost recuperata,iar Raja nu incearca recuperarea de la ea,ci penalizeaza tot locatarii care au platit
la momentul respectiv.
Este legal ca suma cu care a fugit fosta administratora si pe care locatarii au platit-o si au chitante doveditoare sa fie adaugata in lista de intretinere la zi de catre presedintele de asociatie?
Am luat cu credit" Prima casa"un apartament,sub 50m,dar rata fiind foarte mare as vrea sa renunt la el,pentru a lua/construi ceva mult mai ieftin.Au trecut doar 2 ani de la achizitie,contractul spune ca primii 5 nu il pot vinde.Pot ajunge la un acord cu banca?(sa renunt la apartament si credit,fara sa mai platesc ceva?/sau sa nu mai platesc ratele si sa il execute silit?).In cat timp as mai putea solicita un credit/imprumut mai mic ca valoare pt locuinta