avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conteaza gravitatea starii de sanatate a unei victime ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conteaza gravitatea starii de sanatate a unei victime in urma unui accident rutier?

Are importanta cate zile de spitalizare are un pacient care a fost victima a unui accident rutier?Dar detaliile legate de cat de grav a fost impactul si urmele lasate pe masina vinovatului?Conteaza la ceva gravitatea impactului,starea pacientului,etc?
Da. Conteaza.
Mai ales daca sunt peste 90 de zile de ingrijiri medicale fapta devine infractiune, dar actiunea penala se pune in miscare doar daca exista plangere penala.
Ultima modificare: Marți, 29 August 2017
AvTudor_com, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru atragerea raspunderii penale in cazul retinerii infractiunii de vatamare corporala din culpa, in CML eliberat persoanei vatamate, trebuie sa fie retinute una din urmatoarele consecinte: o infirmitate; leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale; un prejudiciu estetic grav şi permanent; avortul; punerea în primejdie a vieţii persoanei,


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala cristi_o cristi_o Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra: Persoana apropiata batuta si lasata in camp, s-a solicitat ... (vezi toată discuția)
Cod penal art.180 Marcel_123 Marcel_123 La servici m-am batut cu un coleg ,l-am lovit din gresala la cot si el a dat cu pumnu si cu alte obiecte . acum daca el depune plangere ce se va intampla (vezi toată discuția)
Vatamare corporala in ncp claudiaivan claudiaivan Buna ziua,am un certificat IML pt vatamare corporala,cu ingrijiri de 27 zile si 8 martori care imi sustin nevinovatia.Cu vechiul cod penal ,pedeapsaa era intre ... (vezi toată discuția)