Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Activitate MariusBVA

Activitate MariusBVA

Nu s-ar putea aplica si in cazul meu raspunsul la intrebarea www.avocatnet.ro/forum/discu... ?
Agentia de turism la care am platit avansul pentru un sejur in strainatate (Italia, Franta, Elvetia, Austria) la sfarsitul lunii mai 2020 refuza sa ramburseze avansul desi se afla in imposibilitatea de a-si da consursul in efectuarea acestiuia din cauza pandemiei cu Covid19 (stare de urgenta, restrictii de transport s.a.).
In contract este stipulat ca agentia de turism organizatoare poate inceta contractul privind pachetul de servicii de calatorie si poate oferi calatorului rambursarea completa a tuturor platilor efectuate pentru pachet in cazul in care nu poate executa contractul din cauza unor circumstante inevitabile si extraordinare si instiinteaza calatorul cu privire la incetarea contractului, fara intarziere si inainte de inceperea executarii pachetului.
Mi s-au oferit 3 alternative printre care rambursarea cu penalizare de 30% ca si cand eu as dori anularea sejurului sau considerarea avansului ca si credit sau efectuarea mai tarziu a sejurului.
Credeti ca am vreo sansa de a avea castig de cauza in instanta, si anume de a primi integral inapoi valoarea avansului?

Multumesc,
Buna ziua,

bunicul meu a fost refugiat de razboi si din cauza acestui lucru a beneficiat de un abonament de telefonie (Romtelecom) la un pret redus. Dupa ce a incetat din viata am neglijat sa anunt furnizorul de telefonie despre acest lucru. Intarzierea instiintarii decesului bunicului a fost de aproximativ 2 ani. Cand am anuntat si am solicitat reinnoirea contractului pe numele bunicii. Am platit diferenta fata de pretul contractului pentru cei 2 ani. Acum bunica mea ca si mostenitoare de refugiat are pretul abonamentului redus.
Astazi insa, am primit de la Cofax(firma de recuperare) ca bunicul meu are de platit o restanta de 600 lei (de 3 ori cheltuielile initiale), restanta ce include si cheltuielile de judecata. Ni s-a transmis ca am ignorat notificarile anterioare, inclusiv chemarea in judecata, fapte neadevarate intru-cat nu am mai fost notificat in niciun fel.
Cum ar trebui sa procedez?
Multumesc,