avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scrisoare de executare pentru debitul unui titular ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scrisoare de executare pentru debitul unui titular decedat

Buna ziua,

bunicul meu a fost refugiat de razboi si din cauza acestui lucru a beneficiat de un abonament de telefonie (Romtelecom) la un pret redus. Dupa ce a incetat din viata am neglijat sa anunt furnizorul de telefonie despre acest lucru. Intarzierea instiintarii decesului bunicului a fost de aproximativ 2 ani. Cand am anuntat si am solicitat reinnoirea contractului pe numele bunicii. Am platit diferenta fata de pretul contractului pentru cei 2 ani. Acum bunica mea ca si mostenitoare de refugiat are pretul abonamentului redus.
Astazi insa, am primit de la Cofax(firma de recuperare) ca bunicul meu are de platit o restanta de 600 lei (de 3 ori cheltuielile initiale), restanta ce include si cheltuielile de judecata. Ni s-a transmis ca am ignorat notificarile anterioare, inclusiv chemarea in judecata, fapte neadevarate intru-cat nu am mai fost notificat in niciun fel.
Cum ar trebui sa procedez?
Multumesc,
Incercati sa luati legatura cu cei de la Cofax, sa aveti o discutie amiabila.... desi, personal ma indoiesc ca pe acestia o sa-i intereseze prea mult o astfel de cerere... dar, totusi incercati.

In paralel depuneti la instanta o contestatie la executare. Spun in "paralel" deoarece exista un termen de 15 zile in care puteti formula o astfel de contestatie. In incercarea unui dialog cu acestia, exista riscul sa depasiti termenul si sa nu mai puteti face, apoi, nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca ralucabotos ralucabotos buna ziua va rog frumos daca se poate sa imi spuneti care este temeiul legal in cazul somatiilor si notificarilor trimise catre o persoana fizica si ... (vezi toată discuția)
Abonament telekom Alina246 Alina246 Buna ziua, acum 6 ani (2010), mi-am reinnoit contractul cu Romtelecom pt. inca o perioada de 2 ani, avand un spatiu comercial intr-un mall. Din cauza crizei ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii cer bani de la un decedat bucurescu bucurescu buna ziua, acum 6 ani mama mea a decedat. La o luna dupa deces am sunat la compania telefonica ROMTELECOM si am cerut anularea acestui post telefonic lucru ... (vezi toată discuția)