avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Activitate MihaiLucian999

Activitate MihaiLucian999

Buna ziua,
Va rog un sfat/punct de vedere asupra urmatoarelor probleme aparute in relatia cu OCPI - Biroul Local : In luna februarie 2002 am inscris in CF mai multe proprietati dobandite prin sentinte judecatoresti ramase definitive si care au fost investite (mai multe apartamente , subsol , teren etc.) toate la acelasi bloc cu S+P+3Etaje. Totul a decurs normal , firma autorizata care a afectuat lucrarea mi-a predat documentele si totul a fost OK. Neavand nevoie , pana in luna iunie 2015 nu am luat legatura cu OCPI local. Dupa acest moment , pentru a mai inscrie o noua proprietate ( aflata in acelasi bloc ) , am solicitat un Extras de CF pentru informare, unde au fost mentionate toate proprietatile aratate. Am aratat documentul unui notar care a spus ca este totul in regula, astfel ca am incheiat un precontract de vanzare. Megand in audienta la registratorul sef pentru o alta prtoblema , am aratat ca doresc sa vand un "etaj"( in fapt doua apartamente alipie) si dupa verificarea facuta mi s-a spus ca nu pot face acest lucru , pentru ca in anul 2003 cel care a facut prima inscriere in CF nu a fost atent ca nu este vorba despre o cladire , ci despre un condominiu, astfel ca nu a dat decat un singur numar de Ui. Ca solutie , fara a se recunoaste eroarea, mi s-a solicitat sa fac eu documentatia pentru deschiderea unei carti funciare colective, dupa care sa fac documentatia pentru reactualizare informatii si , astfel , sa mi se acorde numar de Ui separat., evident totul pe banii mei , cu toate ca am mai platit lucrarea.
Rugamintee mea este ca un specialist sa-mi arate daca se pot urma si alti pasi pentru finalizarea vanzarii, deoarece termenul din act de apropie , eu fiind pus in situatia de a plati dublu suma primita, cu toate ca sunt vanzator de buna credinta.
Răspuns la discuția Divort - Eroare judecator
Fiecare dintre noi , indiferent de nume , are un CNP , care este unic. Prin urmare , atat in 2004 , cat si in 2015 aveati "alocat" acelasi CNP . Dar , la cum judeca cei de la cadastru si proprietate imobiliara este posibil orice. Poate ar fi bine sa va inscrieti in audienta la registratorul sef si sa explicati situatia , prezentand si documentele respective.
Va rog sa ma ajutati furnizandu-mi o definitie a sintagmei „aglomerari de persoane” formate in diferite spatii , astfel incat celor prezenti sa le fie asigurata securitatea in cazul unui seism. Ma refer la spatii care au destinatia de săli de spectacol, de expoziţii, de lectură, spaţii pentru comerţ, structuri turistice de cazare şi alimentaţie publică şi prestări de servicii, asistenţă socială şi medicală, administraţie publică şi altele asemenea si ma intereseaza criteriile care stabilesc cand in aceste spatii se creeaza o „aglomerare de persoane”.
In cazul unui raspuns , va rog sa mentionati si temeiul juridic pe care l-ati avut in vedere cand v-ati formulat punctul de vedere.
Răspuns la discuția Impozite si taxe locale 2016
Cunosc prevederile legale, am citit cu atentie din NCF 2016 titlurile care intereseaza pe toti contribuabilii , unul fiind cel referitor la Impozitele si taxele locale. Am facut referire la propunerea de Hotarare privind impozitele si taxele locale pentru anul 2016 , a unui CL , publicata pe site-ul acestuia, care face vorbire tocmai despre cele relatate de mine. Nefiind de specialitate am crezut ca am pierdut sau nu am inteles vreun amanunt , motiv pentru care m-am adresat pe forum. Multumesc mult pentru opinie.
Răspuns la discuția Impozite si taxe locale 2016
Multumesc pentru opinie. Asa cred si eu , dar sunt contrazis de "practica" unor Consilii Locale.
Buna seara,
Va rog sa aveti amabilitatea si sa-mi precizati daca , in conformitate cu prevederile Titlului IX din Legea nr. 227/2015 - Noul Cod fiscal , contribuabilii , persoane fizice, care detin in proprietate mai multe cladiri mai platesc impozit majorat incepand cu a doua cladire, asa cum se intampla acum.
Ridic aceasta problema pentru ca , din ce am citit eu in Noul Cod fiscal , incepand cu 01.01.2016 aceasta impozitare suplimentara a fost eliminata, dar cu toate acestea mai sunt consilii locale care intentioneaza sa o pastreze si pentru anul 2016 . Este justificata legal o astfel de masura ? In caz afirmativ care este temeiul legal ? Va multumesc.