avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Solicitare definitie juridica - \"aglomerari de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Solicitare definitie juridica - "aglomerari de persoane"

Va rog sa ma ajutati furnizandu-mi o definitie a sintagmei „aglomerari de persoane” formate in diferite spatii , astfel incat celor prezenti sa le fie asigurata securitatea in cazul unui seism. Ma refer la spatii care au destinatia de săli de spectacol, de expoziţii, de lectură, spaţii pentru comerţ, structuri turistice de cazare şi alimentaţie publică şi prestări de servicii, asistenţă socială şi medicală, administraţie publică şi altele asemenea si ma intereseaza criteriile care stabilesc cand in aceste spatii se creeaza o „aglomerare de persoane”.
In cazul unui raspuns , va rog sa mentionati si temeiul juridic pe care l-ati avut in vedere cand v-ati formulat punctul de vedere.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:00, 17 Noiembrie 2015
Orientativ, puteti avea in vedere Cerintele minime de securitate si sanatate pentru locul de munca aprobate prin HG nr. 1091/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-pct.15 Dimensiunile incaperilor si volumul de aer in incaperi - libertatea de miscare la postul de lucru
15.1. Incaperile de lucru trebuie sa aiba o suprafata, o inaltime si un volum de aer suficiente,
care sa permita lucratorilor sa isi indeplineasca sarcinile de munca fara riscuri pentru securitatea, sanatatea sau confortul acestora.
15.2. Dimensiunile zonei neocupate a postului de lucru trebuie sa fie calculate astfel incat sa
permita lucratorilor sa aiba suficienta libertate de miscare pentru a-si indeplini sarcinile de munca. Daca acest lucru nu este posibil din motive specifice postului de lucru, lucratorul trebuie sa aiba suficienta libertate de miscare in apropierea postului sau de lucru.
-pct.23 Principii ergonomice
23.1. Dimensiunea locului de munca se realizeaza in functie de particularitatile anatomice,
fiziologice, psihologice ale organismului uman, precum si de dimensiunile si caracteristicile
echipamentului de munca, ale mobilierului de lucru, de miscarile si deplasarile lucratorului in timpul activitatii, de distantele de securitate, de dispozitivele ajutatoare pentru manipularea maselor, ca si de necesitatea asigurarii confortului psihofizic.
Aglomerarile de persoane se pot produce prin nerespectarea prevederilor legale fiind permis accesul mai multor persoane decat numarul maxim pentru care a fost prevazut spatiul respectiv. Prin spatiu, extinzand definitia, putem intelege locul de munca, dar si sala de spectacol, cafeneau sau barul, stadionul sau sala de sport.
Criteriile prin care se stabilesc aglomerarile de persoane sunt legate de nerespectarea prevederilor legale.
Definitii, mod de abordare a aglomerarilor de persoane, etc. gasiti in acest ghid [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numãr maxim de persoane într-un birou PamfiloiuMihai PamfiloiuMihai Bună ziua. Există o lege care să reglementeze numărul maxim de persoane care pot munci într-un birou? Ceva de genul: om/mpătrat? Mulţumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Securitate si sanatate in munca Conta2021 Conta2021 Buna ziua Cat e suprafata su mp3 necesara pentru un angajat, pentru a fi in legalitate conform SSM? Va multumesc (vezi toată discuția)
Spatiu de lucru (birou) susu alina susu alina Buna ziua, intrebarea mea este cati m2 se aloca unui angajat ce isi desfasoara activitatea la birou in fata calculatorului - conform legislatiei in vigoare. ... (vezi toată discuția)