avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate Polescu_Paul

Activitate Polescu_Paul

Din noua lege a pensiilor,360/24 ,nu rezulta daca :
1. Se ia in calcul, la punctele de stabilitate si stagiul asimilat(facultate+armata)
2. Se iau in calcul si punctele obtinute in perioadele contributive ,lucrate si dupa iesirea la pensie pentru limita de varsta.
Va rog,daca se poate ,sa ma lamuriti pentru ca eu nu am reusit!
Va multumesc.
Va multumesc,varianta a doua este plauzibila!
Suntem 3 frați și prin hotărâre judecătorească am primit în indiviziune 2 loturi de pământ, separate, de câte 1600mp fiecare. Cum le putem împărți, în mod egal și legal?
Nu m-ati inteles. Locatara de sub apartamentul meu se debranseaza de la instalatia comuna si se rebranseaza separat de la subsol facind masuratorea caldurii cu debitmetru instalat la usa de intrare ,pentru a putea sa opreasca total caldura, inchizand toate caloriferele din apartament ,spre a nu plati . Podeaua mea ,din cauza temperaturii scazute dedesupt (< 10 grade) este atat de rece incat nici cu ciorapi de lana nu se poate sta.Are apartamentul de 40 de ani in care nu a stat 0 zi, avand casa particulara . L-a cumparat pentru inchiriere, si cum nu se mai gasesc chiriasi , vrea sa ne congeleze pe noi.
Locuiesc la bloc la etaj 1 si sub apartamentul meu este un apartament in care proprietarul nu a locuit o zi , timp de 40 de ani,avand casa in oras. Foloseste apartamentul pentru inchirieri .
Deoarece de mai multi ani nu mai gaseste chiriasi , vrea sa introduca debitmetru individual ca sa poata inchide iarna toate caloriferele.A mai facut acest lucru cand avea repartitoare de costuri ,dar firma respecriva i-a reziliat contractul. Am stat in acele ierni numai cu ciorapi de lana in picioare si tot imi degerau. De data aceasta ,refuz sa-i dau acordul pentru realizarea acestui mod individual de contorizare prin ,care de fapt ,doreste sa inchida complet caldura ,asa cum a mai facut.
Este posibil sa ignore refuzul meu si sa execute aceasta lucrare? Daca demareaza lucrarea ,eu ce pot face pentru a-l opri?
Va multumesc !
Va rog sa ma lamuriti si pe mine la urmatoarele intrebari ,referitoare la eTA :
1) plata taxei de 7 CAD se face in dolari canadieni(CAD) sau se poate si in lei . Eu am un card Visa electron de debit in lei si as vrea sa stiu daca-l pot folosi ,bineinteles sa platesc suma echivalentain lei .
2) pentru sotie ,pot plati tot cu cardul meu sau trebuie sa aiba card personal?
Va multumesc anticipat.
1. Cenzorul ,cu mandat ,plateste si impozit si CAS,CASS ?
Daca are sal. brut 300lei la o asociatie de proprietari si 350 lei la o alta asociatie , cum se platesc ,la fiecare loc de munca ,aceste impozite si contributii. Mentionez ca este pensionar la limita de varsta.

Va multumesc anticipat.
Femeia de serviciu (pensionata la limita de varsta) este angajata la 3 asociatii de proprietari cu salariul brut de 300, 350 si 400 lei la fiecare.
Cum se calculeaza impozitul si contributiile sociale in cest caz? Ce sume trebuie sa apara pe statul de plata ,la fiecare asociatie?
Va multumesc pentru raspuns.

Va multumesc pentru ajutor.
Va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema:
Actiunile mele la Unicredit Tiriac, le-am vandut bancii la oferta facuta tuturor actionarilor in aprilie 2016.Am mers sa platesc impozitul pe suma rezultata dupa modelul de calcul al profitului si a extrasului de actiuni detinute ,primite de la banca,dar am fost refuzat de ANAF,spunandu-mi ca trebuie sa primesc o fise de portofoliu de la banca pe care s-o prezint impreuna cu declaratia 200! Am solicitat la banca FISA DE PORTOFOLIU dar mi s-a raspuns ca nu poate emite asa ceva deoarece banca nu este listata la bursa si ca sa ma descurc cu ce mi s-a dat!!!
Vreau sa platesc impozitul si ANAF nu vrea sa-mi ia banii.Daca dupa 25 mai 2017 ma trezesc cu o amenda uriasa ?. Ce mai pot face in aceasta situatie?
Va multumesc.