avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare venit din vanzare actiuni
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare venit din vanzare actiuni

Va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema:
Actiunile mele la Unicredit Tiriac, le-am vandut bancii la oferta facuta tuturor actionarilor in aprilie 2016.Am mers sa platesc impozitul pe suma rezultata dupa modelul de calcul al profitului si a extrasului de actiuni detinute ,primite de la banca,dar am fost refuzat de ANAF,spunandu-mi ca trebuie sa primesc o fise de portofoliu de la banca pe care s-o prezint impreuna cu declaratia 200! Am solicitat la banca FISA DE PORTOFOLIU dar mi s-a raspuns ca nu poate emite asa ceva deoarece banca nu este listata la bursa si ca sa ma descurc cu ce mi s-a dat!!!
Vreau sa platesc impozitul si ANAF nu vrea sa-mi ia banii.Daca dupa 25 mai 2017 ma trezesc cu o amenda uriasa ?. Ce mai pot face in aceasta situatie?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2017
Polescu_Paul, utilizator
Cel mai recent răspuns: cornelsb , utilizator 08:23, 14 Martie 2017
Mergeti la ghiseu cu copia dupa actul pe care-l aveti cum ca ati vandut acele actiuni sau daca nu chiar la un sef de-al lor si cere-ti daca este cazul chiar in scris o solutie. Scrieti clar ca aceste actiuni sunt din categoria celor necotate si deci nu se discuta de fisa de portofoliu. Nu le-ati vandut prin Bursa de valori Bucuresti.
Va multumesc pentru ajutor.
Cum ati rezolvat cu completarea declaratiei 200? Am vazut ca va este frica de "amenda uriasa". M-am interesat si este vorba de 50 lei.
Eu sunt in aceeasi situatie, dar nu ma impac cu gandul ca Fiscul ma va scoate cu profit, cand eu stiu ca le-am vandut in pierdere. Adica am dat pe ele prin 1993, 5000 $ si le-am vandut anul trecut cu 3000 E. Fiscul va calcula suma de vanzare in lei- suma de cumparare in lei la care taie 4 zerouri = profit. Adica dupa ei, le-am cumparat pe gratis ca asa reiese daca tai 4 zerouri la suma de cumparare.
Cred ca mai bine-i dau in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratia 200 cornelsb cornelsb Cum completez declaratia 200 in cazul in care am vandut actiuni la o banca? Actiunile au fost cumparate in martie 1993 cu echivalentul a 5000 dolari, si ... (vezi toată discuția)
Actiuni la purtator sante sante Buna ziua.Cum as putea afla valoarea actiunii la purtator(banca comerciala Ion Tiriac )si unde as putea sa le valorific? (vezi toată discuția)
Cumpararea fortata a actiunilor si declaratie la anaf janinageorgescu janinageorgescu Buna seara, Ne-am pomenit zilele trecute ca primim fiecare, eu si sotul, prin postas, cate 828 lei fiecare, reprezentand \\"valoarea bruta a actiunilor\\" ... (vezi toată discuția)