avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Activitate danwilson

Activitate danwilson

Da, logic, distinct. Intr-o societate civilizata as fi vrut sa vad cum exista un paragraf sau o interpretare in care se specifica ce se intampla cand "cetateanul" ramane doar cu o masina, mai exact, sa se poata transfera bonusul. Asiguratorii nici nu scot fum din palme pe tema asta, mi se pare inadmisibil sa se pretinda 523 lei pentru cea mai ieftina asigurare, pe 6 luni, pentru o masina de sub 2000 cc, euro 3, in Romania, unui sofer cu permis de 15 ani care n-a avut nici o dauna..
Buna ziua,
Detin doua masini, una mai veche cu bonus B12 si una achizitionata in 2015, pe care am inmatriculat-o in vara, cu o asigurare pe 6 luni, ce a pornit de la B0. Momentan, nici una din ele nu mai are asigurare. Daca se vinde cea veche, cea care are B12, pot transfera bonusul la masina achizitionata deja?
Am inteles ca brokerii interpreteaza legea in felul urmator: doar daca masina veche se vinde inainte sa fie achizitionata urmatoarea masina, se poate transfera bonusul.

Conform Ordinului CSA Nr. 14/2011 - Punerea în aplicare a Normelor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule

Art. 72. — (1) In situatia in care un asigurat detine mai multe vehicule sistemul bonus-malus se aplica distinct pentru fiecare vehicul in parte.
(2) In cazul instrainarii/radierii vehiculului asigurat, stabilirea noii clase de bonus-malus pentru un vehicul nou-dobandit se face pornind de la clasa bonus-malus de care asiguratul a beneficiat anterior.

Multumesc