avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Transfer bonus malus asigurare auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Transfer bonus malus asigurare auto

Buna ziua,
Detin doua masini, una mai veche cu bonus B12 si una achizitionata in 2015, pe care am inmatriculat-o in vara, cu o asigurare pe 6 luni, ce a pornit de la B0. Momentan, nici una din ele nu mai are asigurare. Daca se vinde cea veche, cea care are B12, pot transfera bonusul la masina achizitionata deja?
Am inteles ca brokerii interpreteaza legea in felul urmator: doar daca masina veche se vinde inainte sa fie achizitionata urmatoarea masina, se poate transfera bonusul.

Conform Ordinului CSA Nr. 14/2011 - Punerea în aplicare a Normelor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule

Art. 72. — (1) In situatia in care un asigurat detine mai multe vehicule sistemul bonus-malus se aplica distinct pentru fiecare vehicul in parte.
(2) In cazul instrainarii/radierii vehiculului asigurat, stabilirea noii clase de bonus-malus pentru un vehicul nou-dobandit se face pornind de la clasa bonus-malus de care asiguratul a beneficiat anterior.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: danwilson , utilizator 21:02, 24 Noiembrie 2015
Buna ziua,

Interpretarea este corecta, nu se transfera de la o masina la alta: ..se aplica distinct pentru fiecare vehicul in parte.



Da, logic, distinct. Intr-o societate civilizata as fi vrut sa vad cum exista un paragraf sau o interpretare in care se specifica ce se intampla cand "cetateanul" ramane doar cu o masina, mai exact, sa se poata transfera bonusul. Asiguratorii nici nu scot fum din palme pe tema asta, mi se pare inadmisibil sa se pretinda 523 lei pentru cea mai ieftina asigurare, pe 6 luni, pentru o masina de sub 2000 cc, euro 3, in Romania, unui sofer cu permis de 15 ani care n-a avut nici o dauna..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bomus-malus rca mariusgrosu_82 mariusgrosu_82 Buna ziua, As vrea sa stiu ce se intampla cu clasa de RCA Bonus-Malus cand vinzi o masina si apoi cumperi una noua. Ideea e ca brokerul meu m-a trecut ... (vezi toată discuția)
art.66 din norma asf nr.23/2014 Laurentiu_29 Laurentiu_29 Buna ziua, Pana anul trecut am fost posesorul unui autoturism care l-am folosit din 2005 pana in octombrie 2015, pentru care am platit polita RCA constant si ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca FYREZ FYREZ buna ziua am mai multe intrebari 1-am cumparat de curand o skoda octavia si proprietarul are 43 de ani iar rca lui este de 788 lei adica mult findca a avut ... (vezi toată discuția)