avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate Ioan82

Activitate Ioan82

Bună ziua
Intenționez sa organizez in eveniment privat de tip picnic la pădure in curtea casei proprietate personală si pe un teren privat de lângă casa, suprafață maxima nu depășește 2000 mp. Estimam participarea a maxim 50 ds persoane. Nu sunt vecini in zona pe o distanta de 1 km. Ce autorizații trebuie pentru un astfel de eveniment? Mulțumesc
Răspuns la discuția Procedura intabulare
Multumesc.
Care sunt pasii de urmat si actele necesare pentru intabularea unui teren? Am inteles ca anul acesta s-a dat o lege noua care a simplificat aceasta procedura. Este de adevarat? Multumesc.
Buna ziua,
O Intreprindere Individuala, care nu este inregistrata in scopuri TVA in Romania poate vinde si factura produse catre o firma inregistrata in Italia?
Multumesc. Imi cer scuze pentru ca am procedat gresit.
Buna ziua, imi puteti recomanda un avocat specializat pe drept penal din Baroul Bistrita? Multumesc.
Buna ziua,

As dori sa intreb care este termenul legal pentru a depune o plangere penala pentru agresiune si lovire?
Mentionez ca persoana in cauza a fost lovita de catre un individ, in urma loviturilor medicul legist a emis un certificat din care reiese ca este nevoie de 35 de zile pentru vindecare si recuperare. Fapta s-a petrecut pe data de 30 iunie, 2016, persoana lovita a vrut sa depuna la politie o plangere in acest sens, insa politistii au refuzat sa inregistreze plangerea. Care ar fi urmatorul pas de facut pentru ca agresorul sa fie tras la raspundere? Multumesc.
Buna ziua,

As dori sa stiu daca registrele contabile specifice unei intreprinderi individuale, Registrul de Incasari si Plati si respectiv Registrul Inventar, mai trebuie vizate/parafate de Fisc? Multumesc.
Pot sa particip legal la activitatea intreprinderii individuale care este inregistrata la Registrul Comertului pe numele sotiei? Mai trebuie sa am si statut de angajat in cadrul acestui tip de afacere in calitate de sot sau nu? Adica ma refer daca sotia este obligata sa plateasca taxele care se impun daca ma are angajat? Multumesc frumos.