avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Activitate AdrianaPoporogu

Activitate AdrianaPoporogu

Sa înțeleg ca ar fi trebuit calculat salariul de baza prin înmulțirea coeficientului din anexa cu salariul minim brut?
Da, pentru cei care s-au angajat anul acesta, dar pentru situația mea, angajata la 01.03.2022?
Va mulțumesc!
Buna dimineața! Revin cu intrebarea: salariul nu trebuia luat cel din anexa din legea salarizarii avand in vedere ca angajarea s-a făcut cu data de 1.03.2022?
Va mulțumesc!
Buna dimineața! Dar salariul nu trebuia luat cel din anexa din legea salarizarii?
Bună ziua! Începând cu data de 1.03.2022 sunt angajata unui spital din Bucuresti, în Secția de ATI. Mai întâi am ocupat postul de registrator medical debutant, iar după 6 luni am trecut la registrator. Ce ma nelamureste este salariul. Nu era corect sa fie stabilit conform anexei la legea salarizarii 153/2017? La fel si sporul, nu trebuie calculat la salariul de încadrare?

Va mulțumesc,
Bună dimineața,

Dacă astăzi, vineri 25.02.2022, este ultima zi din perioada de preaviz, la sfârșitul zilei de munca nu ar trebui să primesc actele de încetare a contractului (extras din Revisal, adeverință, nota de lichidare, etc.)?

Va mulțumesc,
Adriana Poporogu
Bună ziua,
Saptamana trecuta am fost anunțați, printr-un afis lipit pe usa de la parter a liftului, ca începând cu luna martie se vor desfășura lucrări de înlocuire a coloanei de apa calda-apa rece la bucătării și ca va trebui sa asiguram accesul în locuințe 3 zile consecutiv pentru aceasta.
La 2 zile dupa acest anunț se mai adaugă unul în care suntem anunțați ca dacă nu asiguram accesul lucrătorilor în apartament suntem.pasibili de amenda.
Dupa încă câteva zile mai apare un afișau un extras din lege prin care nu se comunica din nou ca suntem.pasibili de amenda dacă nunpermitem accesul lucrătorilor în locuințe. Mi se pare ca deja suntem hăituiți și amenințați. Am citit și eu legea asociațiilor de proprietari și nu am regăsit nicăieri faptul ca yrebuie sa asigur accesul pentru 3 zile consecutiv. Nu m-am opus ca lucrătorii sa între și sa rezolve situația, dar 3 zile consecutiv mi se pare mult, mai ales ca după cum știți concediile se programează în unele firme și de cubun an în urma. Spre exemplu eu sunt acum in preaviz, în martie voi fi la un alt loc de munca, unde sigur nu voi putea primi concediu imediat. Cred ca aceste lucrări,care nubsunt urgente, trebuiesc făcute funcție de disponibilitatea proprietarului.
Va rog sa-mi spuneți care este părerea dumneavoastră fata de cele expuse.
As fi atașat și anunțurile dar din păcate vad ca nubeate posibil.
Va mulțumesc,
Va mulțumesc!
Și atunci, ca să existe continuitate în cartea de munca, trebuie sa depun în 28 sa intre preavizul cu 31 și în data de 28 Februarie sa se poată încheia un nou contract de munca. Este corect?
Bună ziua! În cele 20 zile intrand și ziua de luni, 31 Ianuarie? Depun demisia în data de 31 sau vineri, 28 Ianuarie?