avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate ALKOR

Activitate ALKOR

Răspuns la discuția Gestiune paleti lemn reutilizati
Ambalajele (paletii) de lemn sh au devenit ambalaje din deseuri (paleti) reconditionati. Ca urmare la achizitia si punerea lor pe piata obligatiile catre AFM ii revin celui care le pune pe piata cu produse. Este un nou ciclu
In conformitate cu Ord 2413 / 2016, in cazul pungilor de tip banana sau maieu personalizate, cine are obligatia platii catre AFM a ecotaxei: producatorul pungilor sau cel ce pune efectiv pe piata aceste pungi cu produse aferente?
Răspuns la discuția Gestiune paleti lemn reutilizati
Te rog fii mai explicit. Nu inteleg intrebarea
Răspuns la discuția Gestiune ambalaje reutilizabile
Legat de aceasta speta. In cazul in care prin import pun pe piata 12 paleti de lemn care apoi se reintorc in exterior cu materie finita si pot sa demonstrez cu acte acest lucru situatia este clara, adica nu am nicio responsabilitate. Dar daca cei 12 paleti intra de ex in ianuarie si apoi pleaca cate 1 palet pe luna, astfel incat la sfarsitul anului per total am 12 intrati si 12 iesiti, eu cum declar? I-i declar la intrare pe cei 12 ca pusi pe piata si apoi pe masura ce pleaca cate unul vin cu rectificative si declar ca au intrat 11, 10 samd pana ajung la 0?
Răspuns la discuția Gestiune ambalaje reutilizabile
Nu mi-e clar daca vanzarea servetelelor cu prajituri se face in cofetarii, cand se servesc prajiturile? Pentru ca in acest caz este vb tot de ambalaje de desfacere cand responsabilitatea este a producatorului de ambalaje
Răspuns la discuția Gestiune ambalaje reutilizabile
Legea 249/2015, art. 16 alin. 1
Răspuns la discuția Gestiune ambalaje reutilizabile
Legat de aceasta intrebare (prima): in cazul ambalajelor care intra in tara cu materie prima si apoi pleaca la furnizor cu materia finita, fiind totodata proprietatea furnizorului (sistem lohn), raportarea se face doar la achizitia de ambalaje noi care le inlocuiesc pe cele care s-au degradat si au devenit deseuri? Am inteles corect?
Pe de alta parte este si definitia: " z) introducere pe piaţa naţională a unui produs - înseamnă FURNIZAREA, de către o persoană juridică cu sediul în România pentru prima oară, a unui produs pentru distribuţie, consum sau utilizare PE PIATA NATIONALA în cursul unei activităţi comerciale, în schimbul unei plăţi sau gratuit" pe care nu o inteleg corect? Sa inteleg ca furnizarea pe piata interna nu inseamna importul de materie prima?
Răspuns la discuția Gestiune ambalaje reutilizabile
Multumesc pt raspunsuri. Toate sunt importante pt mine pt intelegerea gestiunii ambalajelor in ansamblu
Răspuns la discuția Gestiune ambalaje reutilizabile
Ok. Am inteles. dar in cazul in care magazinul de desfacere al painii apartine tot producatorului, transportul painii pana la punerea pe piata adica vanzarea efectiva, nu se poate considera un circuit intern al navetelor, fara a fi obligatorie raportarea lor?
Răspuns la discuția Gestiune ambalaje reutilizabile
Dar:" introducere pe piaţa naţională a unui produs - înseamnă FURNIZAREA, de către o persoană juridică cu sediul în România pentru prima oară, a unui produs pentru distribuţie, consum sau utilizare pe piaţa naţională IN CURSUL UNEI ACTIVITATI COMERCIALE, în schimbul unei plăţi sau gratuit". Deci daca eu achizitionez navete de plastic si le utilizez intern, ca sa-mi transport marfa sau sa manipulez marfa intre diferite compartimente ale propriei mele societati, trebuie sa declar aceste navete de plastic? Am scris cu majuscule pt a accentua notiunile care sunt discutabile din punctul meu de vedere. navetele fiind niste produse ,obligatia nu-i revine producatorului acestor navete?